Sivut

torstai 20. syyskuuta 2012

Liiga: Ennakko kaudesta 2012-13



Liigan pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna ja tässä ”toimituksen” arviot kauden voimasuhteista. Todennäköisesti ja toivottavasti joitakin yllätyksiäkin nähdään. Joulukuussa on luvassa väliraporttia, kunhan kausi saadaan vauhtiin ja nähdään paremmin mihin suuntaan joukkueet ovat menossa.

1. Classic
Classic menetti pari tärkeää pelaajaa, kun Katri Luomaanniemi ja Henna Yläsuo jättivät joukkueen. Paikkaaja puolustajan paikalle löytyi Jenni Tuomisesta. Pelikunto lienee pieni arvoitus, kun on ollut kauden pelaamatta. Classicilla on kuitenkin kasassa kokenut paketti Kassu Saarisen johdolla, joten vaikeaa on heitä ykköspaikalta kammeta. Kauden päätteeksi, jälleen kerran, Classic juhlii historiallista kuudetta perättäistä mestaruuttaan.

2. SB-Pro
Nurmijärveläisryhmä pääsi jo viimekaudella haastamaan Classicia finaaleissa, mutta puhti ei vielä riittänyt loppuun asti. Joukkue on kuitenkin pysynyt hyvin kasassa ja ainoa isompi menetys on Jenni Morottaja. Hyökkäyspään materiaali on hyvää ja joukkue tuleekin tekemään eniten maaleja sarjassa ja joukkoon tulee muutama isonumeroinen voitto. Keväällä kuitenkin kokemus voittaa ja Pro häviää jälleen finaaleissa ja jää hopealle.

3. Tiikerit
Vantaalle on saatu muutama hyvä vahvistus, joista ehdottomasti kovin on Eija Pasanen. Valmennus on kunnossa, sillä nuorten maajoukkueen peräsimeen valittu Jukka Kouvalainen hoitaa sen puolen varmasti. Yksittäisessä pelissä saattavat haastaa kärkikaksikkoakin, mutta pitkässä juoksussa ei. Ryhmässä riittää taitoa, mutta ei ehkä omaa riittävästi kokemusta kolmatta sijaa korkeammalle – Tulevaisuudessa kyllä.

4. OLS
Pohjoisen joukkueen suurin ongelma tulee olemaan alkukaudesta, koska he menivät käytännössä ilman varmaa päävalmentajaa. Nyt kun Karo Kuussaari on taas penkin takana, niin OLS:lta voidaan odottaa vaikka mitalia. Materiaali on kuitenkin suurin piirtein viimekautista tasoa. Oululaiset saattavat kompastua maalivatipeliinsä, kun ratkaisupelit alkavat.

5. Koovee
Tampereen toinen seura lähtee kauteen nuorella ja taitavalla ryhmällä. Siskokset, Oona ja Veera Kauppi, tulevat vastaamaa monesta joukkueen tehopisteestä. Jaksaako kaksikko ja muutama muukin nuoremman kaartin pelaaja, vetää samalla sykkeellä illasta toiseen, kun lisäksi pelaavat tyttöjen SM-sarjaa. Harjoitusottelut eivät ole luvanneet ihan näin korkeaa sijoitusta, mutta pleijareihin.

6. NST
NST joutui tekemään nuorennusleikkausta joukkueeseen, sillä niin paljon kokeneita pelaajiaan vaihtoi maisemaa tai lopetti. Pelaajiston lisäksi myös valmennus vaihtui ja on erittäin kokematon tällä tasolla. Tästä syystä NST:n ennätyksellinen mitaliputki tulee katkeamaan. Maalivahti Anni-Maija Seppänen tulee kuitenkin torjumaan joukkueelle tarpeeksi pisteitä, jotta pleijaripaikka kuitenkin on selviö.

7. PSS
Porvoossa rakennetaan tulevaisuuden joukkuetta ja heillä katseet onkin vasta parin vuoden päässä. Nytkin materiaalilla pystytään monia yläpuolella olevia joukkueita kiusaamaan ja juuri kiusaajan rooli heille. Valmennusryhmä on, millä mittapuulla tahansa mitattuna, varmasti sarjan kovin ja kokenein ja tämä takaa nuorille hyvän kasvualusta tulevaisuuteen. Nuoret lahjakkuuden vievät kuitenkin joukkueen selvästi play offseihin.

8. M-Team
Viimeinen pudotuspelipaikka menee ”Tiimille”. Joukkue on esittänyt lupaavia otteita harjoituspeleissä, joten he voivat lähteä kauteen luottavaisin mielin. Erästä tullut nuorisokolmikko tuo leveyttä edellisvuoden hiukan kapeaan materiaaliin. Penkin taakse palaa joukkueen liigaan nostanut valmentaja Joni Kokkonen

9. TPS
Tepsi nousi ansaitusti heti takaisin liigaan, sillä joukkue oli jo silloin ihan liigakelpoinen. TPS:n peli tulee olemaan paljon ykkösketjun varassa ja kun apuja ei hirveästi kakkos- tai kolmosketjuista tule, niin tämä estää nousun pleijareihin. Juliette Kemppi arpoo vielä jatkoaan salibandyn parissa ja hänen jatkonsa olisi kuitenkin äärimmäisen tärkeää ja toisi kärkeen leveyttä.

10. Happee
Happeen valmennus on valtakunnallisesti vertailun kestävää, sillä Timo Välimaan johdolla homma sillä puolella hoituu varmasti. Pelaajaluettelo ei ole takavuosien tasoa ja tuolla materiaalilla ei tulla pudotuspeleihin yltämään. Joutuu tosissaan taistelemaan putoamista vastaan, mutta tulee hoitamaan mahdolliset karsinnat selvästi.

11. Erä III
Tapanilan Erän pakka on todella levällään ja paljon pelaajia vaihtoi muihin pääkaupunkiseudun joukkueisiin. Heillä on edessään vaikea kausi ja joutunee karsimaan paikastaan liigassa. Kokeneemmasta kalustosta ainoastaan Anna Yli-Kojola ja maalivahti Riitta Perttilä jatkavat joukkueessa. ”Keppanaan” jäi kuitenkin myös muutama lahjakas juniori, joten hoitanevat karsinnan ja jatkavat vielä liigassa ensi kaudellakin.

12. SPV
Seinäjokelaisille ei hirveästi pisteitä ole luvassa. Onnekseen he saivat maalivahtiosastolle Satu Vuotin tilalle paikkaajan, sillä Erika Manninen hoitanee oman tonttinsa hyvin. Maalivahtipeliin homma ei kaadu, mutta muulta joukkueelta ei tule riittävästi tukea, jotta sarjapaikka säilyisi. Seinäjoella ei siten ensi kaudella Liigaa nähdä, kun joukkue putoaa suoraan I-divariin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti