Sivut

tiistai 25. syyskuuta 2012

TSM: Ennakointia tulevasta kaudestaTyttöjen SM-sarja starttaa tulevana viikonloppuna. Sarjan ennakointi on todella haastavaa, kun ei vielä ole selvyyttä joukkueiden peluuttamisista, mutta yritetään nyt kuitenkin ja katsotaan sitten myöhemmin miten hyvin kartalla oltiin.

Yhtä vaille kaikilla joukkueilla on myös liigajoukkue, joten päällekkäisyydet saattavat heilauttaa voimasuhteita suuressa määrin. Sarjan osalta puhutaan siis paljon liigapelien päällekkäisyyksistä ja tässä sarjassa mitataankin enemmän materiaalin laajuutta, kuin todellisia voimasuhteita. Kärkisijat tulevatkin menemään joukkueille, jossa tunnetusti tyttö- ja naispuolelle panostetaan, sillä monella seuralla ei materiaali molempiin sarjoihin riitä. 

Koovee
Viime kauden Suomen mestari ja on varmasti tälläkin kaudella korkealla. Muutamassa pelissä saattaa liigapelien päällekkäisyys vaikuttaa peliotteisiin, sillä paljon on pelaajia ainakin liigaringissä. Suurin mielenkiinto kohdistuu Kaupin siskoksiin eli mikä on heidän marssijärjestyksensä. Liigajoukkue tarvitsee heitä menestyäkseen, mutta niin myös tyttöjen joukkue. Kooveen naiset tippuvat naisten pleijareissa ensimmäisellä kierroksella, joten suuri voittajasuosikki.

PSS
PSS:n tilanne on Kooveen kaltainen. Paljon tyttöjä liigaringissä ja putoaminen naisissa tekee PSS:stä keväällä erittäin vaarallisen ja onkin varmasti lähellä Suomen mestaruutta. Pelaajalistaa kun katsoo, niin se näyttää erittäin vahvalta tähän sarjaan. Valmennus on myös maan kärkitasoa, joten sekin puoli on kunnossa.

SB-Pro
Kolmas hyvää työtä tyttösalibandyn eteen tekevä joukkue tulee Nurmijärveltä. Mitali on tälläkin kaudella todella lähellä ja mestaruuskaan ei ole ihan mahdoton ajatus. Mestaruusmahdollisuuksia vähentää kuitenkin naisten tuleva menestys. My Kippilän ja Mira Wickmanin ensisijainen joukkue tulee kuitenkin olemaan naisten edustus.

Tiikerit
Tyttöjen pelaajaluettelossa ei näy montaakaan naisten ringissä olevaa pelaaja, mutta ikänsä perusteella naisten pelaajista useampikin voi vielä pelata näitä tyttöjen pelejä. Näiden tyttöjen peluutus (tai peluuttamattomuus) tulee olemaan avainasemassa, kun mestaruutta keväällä ratkotaan. Välieräpaikka on hyvä suoritus.

OLS
Oululaiset tulevat varmasti myös tappelemaan mitalista, mutta materiaali ei ole viimekauden tasoa ja näin ollen jäänevät ilman mitalia. Oulussa tehdään myös hyvää työtä tyttösalibandyn eteen, mutta pelaajiston terävin kärki ei enää ole riittävän leveä, jotta joukkue pystyisi tosissaan haastamaan sarjan kärkijoukkueet.

NST Future
Lappeenrantalaiset nousivat viime kauden päätteeksi SM-sarjaan ja lähtevät haastamaan kärkiviisikkoa. Lento ei tällä kaudella riitä kuitenkaan välieriin asti. 96-syntynyt Anu Raatevaara tulee olemaan sarjan parhaimpia pelaajia, jos liigajoukkue hänet päästää näitä pelejä pelaamaan.

Classic
Naisten kestomenestyjä ei tytöissä ihan samaan suoritukseen yllä. Parhaimmillaan Classic tulee haastamaan kaikki joukkueet, mutta jos (ja kun) liigapelaajat ryhmästä puuttuvat, niin tilanne on toinen. Viime kauden tapaan karsintapelit ovat todella lähellä, mutta veikataan seitsemättä sijaa ja pelien päättymistä runkosarjaan.

KaPa-65
Uudenkaupungin tytöt ovat olleet monena vuonna ja monessa tyttöjen sarjassa tyttöjen kärkipäässä ja kun nyt saivat Dynamon paikan SM-sarjaan, niin näyttöhaluja varmasti löytyy. Joukkue on ainoa, joka tulee hyötymään liigapeleistä, koska oma naisten edustusjoukkue pelaa II-divisioonaa. Pelien päällekkäisyydestä on siis KaPalle huomattavasti hyötyä ja niiden pelien turvin he tulevat sarjapaikkansa säilyttämään ja saattaa jopa nostaa heidät play offseihin. Tehoista tulee vastaamaan kaksikko Juulia Peura ja Essi Kutila.

Erä
Mosanmäellä on pakka kovin sekaisin sekä naisissa että tytöissä ja sivuillaan hakevat vieläkin pelaajia joukkueeseen. Kyseessä on joko todellinen pelaajapula tai sitten nettisivujen päivittäminen on unohtunut. Vaikea kausi kuitenkin tytöille luvassa ja keväällä joutuvat karsimaan putoamista vastaan.

Happee
Jyväkyläläiset saivat paikkansa SM-sarjaan, kun TPS ei saanut joukkuetta jalkeille. Aikaa on ollut todella vähän kuroa muiden etumatkaa kiinni, sillä joukkueen rakentaminen jäi melko myöhäiseen. Ensi kaudella ei joukkuetta tulla näkemään SM-sarjassa, sillä materiaaliero seuraaviin on liian suuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti