Sivut

tiistai 30. lokakuuta 2012

I-div: Väliaikakatsaus lohkojen tilanteisiinTyttösalibandyn sivuilla on tehty hyvä katsaus liigan tilanteeseen, joten siihen ei nyt ole tarvetta. Sen sijaan tässä on pieni paketti I-divisioonan tämän hetken tilanteesta. Divarissa on pelattu vasta muutama ottelu, joten ihan suuria johtopäätöksiä ei voida vetää, mutta kyllä jonkinlainen suunta on nähtävissä.

Lohko 1 – Länsi

Länsirannikon lohkoa on hallinnut Sheriffs, joka on viiden pelin jälkeen vielä pistemenetyksittä. Joukkue on tehnyt eniten maaleja ja päästänyt vähiten (jaettu), joten piikkipaikka lienee ansaittu. Sarja alkoi hiukan niukemmalla voitolla, mutta kahdessa viimeisessä pelissä joukkue on takonut taululle selkeät numerot.
Lohkossa toisena on SB Vantaa, jonka ainoa tappio tuli juuri lohkoa johtavalle Sheriffseille. Tuo peli päättyi selvästi Vantaalla kaarinalaisten voittoon 3-10. Blue Foxia vastaan joukkue käänsi 1-0 tappion viimeisellä viidellä minuutilla 1-2 voitoksi ja sai sieltä mukaansa arvokkaat pisteet.

Jos kaksi ensimmäistä joukkuetta ovat hiukan karkuteillä, niin loput viisi ovatkin sitten kahden pisteen sisällä ja näistä vain kaksi jatkaa varmuudella I-divarissa myös tulevalla kaudella. Koska sarjataso kokee ison muutoksen tulevalle kaudelle, niin lohkosta putoaa kaksi heikointa suoraan ja kolmanneksi viimeinen karsii vielä putoamisesta. 

Heikoimmalta tilanne näyttää Blue Foxilla, jolla on jo kuusi peliä takana ja vain yksi voitto. He voittivat kotonaan Indianssin, joka on tällä hetkellä viivan paremmalla puolella. Toinen putoamisviivan alla oleva joukkue on LoSB, joka tosin on pelannut vasta neljä ottelua, joten heillä hyvät mahdollisuudet parannella osakkeitaan. Lohjalaiset ovat pelanneet 12 kenttäpelaajan joukolla, joka on kyllä auttamatta liian vähäinen pelaajamäärä yksittäisissä peleissä. Karsijan paikalla tällä hetkellä on FBT Karhut, mutta tasapisteissä kahden edellä olevan kanssa. Porilaiset ottivat tärkeän vierasvoiton Lohjalta jatkoajalla ja toinen tärkeä voitto tuli Blue Foxista. FT Steelers on aloittanut sarjan ennakko-odotuksiin nähden hieman alakanttiin, vaikka Cupissa tulikin paikka 8 joukossa.

Länsilohkon pistepörssiä hallitsevat Sheriffien pelaajat, sillä ykkösenä on Tiina Hoikkala (10+2), kakkosena Elina Nummi (4+7) ja viidenneltä sijalta löytyy Pinja Isaksson (6+1). Kolmannella sijalla pörssissä on Blue Foxin Laura Riikola (7+2) ja neljäntenä SB Vantaan kokenut Jenni Rautanen.

Maalivahtitilastossa parhaalla torjuntaprosentilla on alkukauden pelannut FT Steelersin Viivi Laine, jolla torjunta prosentti on 89.71. Toisena on Indiansin Sofia Kokkonen prosenteilla 88.24.

Lohko 2, Itä

Itälohkoa johtaa Kajaanin Papas puhtaalla pelillä. Jostain syystä liiton tulospalvelusta puuttuu yhden pelin tulos, sillä HU 46 - Papas peli puuttuu. Papas voitti tuon pelin, joten ovat ottaneet kuitenkin pelkkiä voittoja. Kajaanilaisryhmä ei ole kuitenkaan ollut pelaamissaan peleissään ihan ylivoimainen, sillä yhden maalin voittoja on tilillä kolme. Papas on kuitenkin päästänyt sarjassa vähiten maaleja. Eniten maaleja on tehtaillut sarjassa toisena oleva Mikkeliläinen Hatsina, sillä he ovat onnistuneet neljässä pelissä 28 kertaa. Hatsinan tilillä on vain yksi tappio, kun he hävisivät kotonaan Papasille maalein 3-6.

Huonoimmalta tilanne näyttää SB Welhoilla ja O2jkl:llä. Kuopiolainen Welhot pääsivät valmistautumaan sarjaan muita myöhemmin, sillä he saivat TuuU:n sarjapaikan varsin myöhään. Welhojen tehtyjen maalien määrä on sarjan toiseksi paras, mutta päästettyjä maaleja on selvästi eniten, sillä he ovat keskimäärin päästäneet 8,75 maalia/ottelu ja ero seuraavaksi eniten päästäneeseen on peräti 14 maalia. Jos Welhojen ongelmat ovat oman pään tiiviydessä, niin O2jkl:n ongelmat näkyvät hyökkäyspäässä. Joukkue on tehnyt vain 10 maalia neljässä pelissä ja tämä on selvästi sarjan heikoin. 

Keskikastissa ovat ÅIF ja Crackers, joilla molemmilla on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Crackersin koko joukkue on syntynyt 90-luvulla, joten heille olisi tärkeää säilyttää sarjapaikkansa ja sitä kautta tulevina kausina olla mukana nousukahinoissa.  ÅIF:ltä löytyy myös muutama lahjakas nuori pelaaja, kuten Bianca Boman ja Emma Hartwall. Lahtelainen Sbandyn perillinen HU 46 joutuu tosissaan taistelemaan säilymisestä tulevaisuuden yksilohkoisessa I-divisioonassa. Viimeisimmässä kohtaamisessa joukkue hävisi yhdelle pahimmista kilpailijoista eli O2jkl:lle

Tilastoistakin siis puuttuu yksi ottelu, joten ihan virallisia pörssejä ei ole tarjota. Pistepörssiä kuitenkin johtaa Hatsinan 1997-syntynyt Ellinoora Huotari (7+7), joka on ollut mukana puolessa joukkueensa maaleista. Toisena pörssissä löytyy SB welhojen Steffi Gustavsen (6+6) ja kolmantena toinen Hatsinan pelaaja eli Salla Munukka (4+5). Neljäntenä taitaa sitten olla Papasin Anni Hakkarainen (2+7). 

Maalivahtitilastoa johtaa selvästi Papasin Meiju Karppinen, jonka torjuntaprosentti on 88,60. Toisena on Crackersin 1994-syntynyt Janita Spännäri prosenteilla 85,59. Muut maalivahdit ovat sitten selvästi jääneet näistä, sillä kolmantena oleva HU 46:n Inka Puhakan torjuntaprosentti on 78,85 (lisätty HU 46 – Papas ottelu).


I-divari saa toivottavasti ensi kaudella lisää näkyvyyttä, kun järjestelmä muuttuu yksilohkoiseksi ja joukkuemäärää putoaa kahdella. Molemmissa lohkoissa pelaa monta mielenkiintoista tulevaisuuden lupausta, joten sarjaan pitää panostaa ja nostaa sen asemaa nuorille pelaajille sopivaksi kasvualustaksi kohti liigaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti