Sivut

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Liiga: TPS ei haastanut Classicia

Tiistain liigaottelussa sarjanousija TPS sai kokea hallitsevan Suomenmestarin kovuuden. TPS joutui lähtemään otteluun ilman pörssikärkeään Laura Rantasta.

Ottelu oli käytännössä pelattu jo ensimmäisen erän jälkeen, sillä lukemat taululla olivat jo 4-0. Toisessa erässä Classic meni sitten menojaan viimeistelemällä viisi maali lisää ja kasvattaen johtonsa jo yhdeksään maaliin.  Viimeisessä erässä TPS onnistui kahdesti ja Classic kolmesti, joten loppulukemiksi jäi 12-2.

Classcin ylivoimaisuudesta kertovat myös maalivahtien torjunnat, sillä TPS:n Noora Vuorelalle kertyi 46 torjuntaa. Classicin Kreeta Lakkala oli pallon edessä 23 kertaa.

Ottelun tehokkain oli TPS kasvatti Eliisa Alanko, jolle tehot 4+2 merkitsivät myös pistepörssin kärkipaikkaa ja jaettua maalipörssin ykköstilaa. Nina Rantalan 3+2 nostivat hänet pistepörssin kolmannelle sijalle. Minna Korhoselle (myös ex-TPS) myös mukavat tehot: 3+2. Lisäksi Anne Suomalainen maalasi kolmesti. TPS molemmista maaleista vastasi nuorempi Alangon sisaruksista eli Ella.

Minna Korhonen ja Nina Rantala jäivät mukavasti 10 maalia plussalle, kun taas TPS:n pakeista Minna Tuovinen ja Reetta Käpylä saivat molemmat saldokseen -6. Käpylän koko kauden +/- saldo on -13 ja se on koko liigan heikoin.