Sivut

torstai 20. joulukuuta 2012

I-divisioona tauollaNyt vuorossa (erittäin) lyhyet analyysit I-divisioonan lohkoista.

Lohko 1

Länsilohkoa johtaa sarjanousija Kaarinan Sheriffs. He ovat kauden aikana kärsineet kaksi tappiota (LoSB ja Indians). Sarjassa toisen majailee SB Vantaa ja vain pisteen päässä sarjajohtajasta. Nämä kaksi joukkuetta tulevat keväällä pelaamaan nousukarsintoja, sillä kolmantena oleva Indians on jo 5 pisteen päässä Vantaasta. Ero on tietenkin vielä kurottavissa kiinni, mutta tuskinpa kummallekaan suurta notkahdusta tulee. 

Koska sarjajärjestelmä muuttuu tulevaksi kaudeksi, niin suoraan putoavia on kaksi. Keksikasti on melko tasainen ja ero kolmannesta sijasta suoraan putoajaan on vain neljä pistettä. Esimerkiksi putoajan paikalla oleva LoSB on tasapisteissä edellä ja karsintapaikalla olevan FT Steelersin kanssa. Blue Fox pelaa erittäin suurella todennäköisyydellä II-divarissa kaudella 2013-14. Heidän eronsa suoraan säilymiseen on jo seitsemän pistettä. 

Pistepörssin kärjestä löytyy takavuosien liigapeluri Vantaan Jenni Rautanen. Pörssin kaksi seuraavaa sijaa menevät Kaarinaan, sillä Elina Nummi ja Tiina Hoikkala ovat sijoilla 2 ja 3.

Maalivahtitilastossa ykkösenä on SB Vantaan Riive Tamm ja toisena Sheriffien Mia Suominen. Kolmatta paikkaa tilastossa pitää LoSBin Jenni Sassi.

Lohko 2

Itälohkoa alkukauden tappiotta hallinnut Kajaanin Papas sortui viimeisillä kierroksilla pariin tappioon. Toinen noista tuli hieman yllättäen Kuopiolaisille SB Welhoille. Tilanne Itälohkossa muistuttaa paljon länsilohkoa, sillä kaksi joukkuetta on karussa muilta ja melko varmasti mukana liigakarsinnoissa. Kotkalaisen Crackersin peli on kauden mittaan parantunut suuresti ja joukkueen nykyvireen sai kokea myös sarjajohtaja Papas. Crackers on pelannut ottelun kajaanilaisia vähemmän ja ero heihin on kolme pistettä, joten mahdollisuudet myös lohkovoittoon ovat hyvät.

Hatsina, ÅIF ja SB Welhot ovat tasapisteissä sijoilla 3-6. Näistä joukkueista yksi joutuu karsimaan II-divisioonan joukkueen kanssa. Erittäin todennäköisesti Jyväkylälän O2jkl ja Lahden HU 46 putoavat sarjaporrasta alemmas. O2jkl omaa vielä mahdollisuudet nousta kuiville, mutta HU 46:n seitsemän pisteen ero karsintoihin alkaa olla jo liikaa.

Pistepörssin kaksi ensimmäistä sijaa menevät nuoriso-osastolle, sillä kärjessä on Hatsinan Ellinoora Huotari ja kakkosena Crackersin Ada Väisänen. Hiukan edellistä kaksikkoa vanhempi Welhojen Steffi Gustavsen löytyy sijalta kolme.

Maalivahtitilastossa on kaksi pelaajaa selkeästi muita edellä. Crackersin Janita Spännäri pitää piikkipaikkaa ja Papaksen Meiju Karppinen seuraa lähituntumassa toisena. ÅIF:n Laura Karppinen on sijalla kolme.

Molemmissa lohkoissa pelataan seuraavaksi 4.1.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti