Sivut

perjantai 7. joulukuuta 2012

Länsi voitti 98-tyttöjen itä-lännen

Ruskeasuolla nähtiin tiukka kamppailu 98-tyttöjen Itä-Länsi ottelussa. Länsi voitti lopulta vain maalin erolla 7-6.

Ensimmäisessä erässä Itä hyödynsi paremmin saadut maalipaikat ja siirtyi alussa jo 3-0 johtoon. Idällä oli myös kaksi ylärimaa, joten lisämaalitkaan eivät olleet kaukana. Idän aloittanut maalivahti ja joukkueen parhaana palkittu Emmi Pölönen otti joukkueelleen muutaman hyvän kopin. Länsi pääsi kuitenkin kaventamaan erän lopussa, kun Emmiina Hapuoja laukoi viivasta yläkulmaan.

Toisen erän ensimmäisen puoliskon varastivat maalivahdit. Emmi Pölönen jatkoi hyviä esityksiä ja kun Elisa Laakso lännen puolelta nosti tasoaan ensimmäisestä erästä, niin ensimmäinen puolikas mentiin maaleitta. Puolivälin maalivahdin vaihdosten jälkeen ottelu alkoi kääntyä lännelle. Ensin Jenna Saario ohjaa Tuulia Ahon loistavan syötön verkkoon ja hetkeä myöhemmin Kaisla Mäkinen laukoo maalin edestä tasoituksen. Lännen erän kolmas maali syntyy ylivoimalla, kun Tuulia Aho laukoo Jenna Ruokostenpohjan hyvästä poikkarista pallon voimalla verkkoon. Itä ei tästä hätkähtänyt, vaan Ella Kröger tuo idän taas tasoihin näyttävällä vanhanaikaisella.

Kolmanteen erään lähdettiin jännittävästä 4-4 tilanteesta. Länsi tuli viimeiseen erään vahvasti sillä vain 23 sekuntia ehdittiin pelata, kun Jenna Saarion poikittaissyöttö löytää maaliedestä Tuulia Ahon, jolla on suhteellisen helppo työ laittaa peliväline tyhjään verkkoon. Tästä noin parin minuutin päästä, Jenna Saario osuu maalinedustalla pomppupalloon ja vie lännen jo kahden maalin johtoon. Itä ei vieläkään suostunut häviämään vaan Elina Vanhanen  kaventaa ottelun ja taululle 5-6. Voittomaali nähtiin ajassa 55.14, kun lännen Aino Paju laukoo kantista maalin taka-alanurkkaan. Itä kaunistelee vielä numeroita, kun Sari Kaarela pääsee alivoimalla puolittain läpi ja tarkka veto etukulmaan yllättää lännen maalivahti Anette Pitkäsen. Enempää ei maaleja nähty, joten ottelu päättyi niukkaan lännen voittoon.

Ottelun loputtua lauotun rangaistuslaukauskisan voitti itä kahdella osumalla – länsi ei onnistunut kertaakaan omissa yrityksissään.

Idän parhaana palkittiin siis maalivahti Emmi Pölönen ja lännestä parhaan palkinnon sai 2+1 tehoin Tuulia Aho.