Sivut

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Hävitäänkö pelejä tahallaan?Hävittiinkö II-divisioonassa tahallaan? Näin väittää Loviisan Torin valmentaja Juhani Lehtonen Loviisan Sanomien uutisessa

Juhani Lehtosen lehteen antama kommentti: ”Kakkosdivisioonassa joukkuemaksu on 450 euroa. Ykkösdivisioonassa maksut ovat 20 000 euroa, ja siellä joutuu myös matkustamaan enemmän.
Kakkosdivisioonassa on paljon entisiä huippupelaajia, jotka eivät halua käyttää lajiin niin paljon aikaa kuin ennen esimerkiksi opintojen vuoksi.

Epäselväksi jutusta jää, että mikä on tämä joukkuemaksu joka nousee 450 eurosta 20 000 euroon? 

Kyseisessä uutisessa tahallisesta tappiosta syytetty Ä-Lasti vastaa väitteeseen omilla facebook–sivuillaan

Siellä pyritään korjaamaan väitettä mm. seuraavasti: ” Ä-lasti toivoo reiluja pelejä kauden kahteen viimeiseen turnaukseen ja painottaa kaikille vastustajilleen: Jos voitatte meidät suurinumeroisesti, niin se johtuu siitä, että olitte vaan meitä tosi paljon parempia. Ä-lasti myös kiittää tästä julkisuudesta, jota media tarjosi, mutta toivoo, että uutisointi perustuisi faktoihin eikä enää arvailuihin "entisten huippupelaajien" halusta käyttää lajiin aikaa.”

Jutun avauksessa on kuitenkin osittainen totuus, sillä II-divisioonan paikallisväännöistä ja turnausmuotoisista peleistä on iso hyppäys valtakunnalliseen sarjaan ja yksittäin pelattaviin peleihin. Budjetti kasvaa vähintäänkin kaksinkertaiseksi ja esim. I-divisioonaa ei isoimmissa kaupungeissa viedä läpi jutussa mainitulla 20 000 euron budjetilla. Ensi kaudella on 13 vieraspeliä ympäri Suomea ja 13 kotipeliä, joiden kustannuksista (sali ja tuomarit) vastaa kotijoukkue eli jokainen voi itse kehittää tuosta budjetin, johon lisätään vielä neljä kertaa viikossa treenaaminen, valmentajien korvaukset ja tarvittavat varusteet.

II-divisioonan nousukarsintaturnauksista on lähes joka vuosi kuulunut kommentteja, ettei joukkue halua edes nousta ja lisäksi lähes jokaisena vuonna joku luopuu I-divisioonan/nuorten SM-sarjan paikasta. Viimeisimpänä OLS luopui C-tyttöjen SM-sarjasta ja vasta ensin pelattuaan muutaman ottelun.

Syyt ovat jutussa alkuperäisessä jutussa mainitut: Ei mahdollisuutta sitoutua ja pelaaminen kallistuu huomattavasti eli pelaajia on vaikea saada tuohon yhdistelmään.
 
Oikeastaan kaikissa tapauksissa on vain yksi syy: Taustat, joilla luodaan hyvät pelaamisen edellytykset, eivät ole kunnossa. 

Vastauksena otsikon kysymykseen: Kyllä hävitään. Kaikki eivät vain halua pelata ylemmällä tasolla, vaikka pelilliesesti sinne kyvyt riittäisivätkin. Tämä on vaan ollut useana vuotena valitettava fakta! HUOM! tässä ei todellakaan väitetä, että tämän jutun ottelu olisi tahallaan hävitty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti