Sivut

tiistai 19. helmikuuta 2013

Liiga: Loppukierroksille riittää jännitettävääNaisten salibandyliigaa on jäljellä vielä 3 kierrosta (NST:llä ja TPS:llä 4) ja paljon on asioita vielä ratkaisematta. Tässä tämän hetken tilannekatsaus.

Classic ja SB-Pro varmistaneet runkosarjan kaksi ensimmäistä sijaa. Classic on pelannut koko kauden tappioitta ja SB-Prokin hävinnyt vain Classicille. Classic on jo melko varmasti runkosarjan voittaja sillä heillä maaliero on 128 maalia plussalla, kun taas SB-Prolla samainen lukema on 104.

Classcilla on loppupeleissä vastassa Happee, SB-Pro ja Erä III ja Prolla keskinäisen lisäksi NST ja M-Team. Keskinäinen peli tuskin tulee vaikuttamaan lopulliseen sarjan ykköstilaan.

OLSin loppuohjelma on SPV, Happee ja NST ja heille riittää pistekin varmistamaan sarjan kolmannen sijan eli se tulee olemaan varma.

Viimeisestä kotietupaikasta taistelevat tasapisteissä oleva NST ja Tiikerit. NST:llä on tässä kisassa iso etu, sillä heillä on peli enemmän pelaamatta. Tiikereiden loppukausi on NST:tä hiukan helpompi, sillä he kohtaavat PSS:n, M-Teamin ja TPS:n. NST kohtaa vielä SB-Pron, TPS:n, Kooveen ja OLSin, joten vaaka kallistunee hieman TIikereiden suuntaan.

Kolmesta viimeisestä Playoff-paikasta taistelee tiukimmin neljä joukkuetta. TPS (teoriassa vielä mahdollisuus kotietuunkin, mutta se vaatisi voitot Tiikereistä ja NST:stä ja molempien kompurointia loppukaudesta) on hyvissä asemissa, sillä heillä on peli vähemmän pelattuna ja neljä pistettä eroa Pudotuspelien ulkopuolella tällä hetkellä majailevaan Erään. TPS:n perässä ovat pisteen välein Happee ja Koovee. Erä III on puolestaan jäänyt kaksi pistettä pudotuspeliviivasta (Koovee).

Tässä neljän pudotuspelipaikkaa tavoittelevien joukkueiden loppuohjelma:

TPS

Happee

Koovee

Erä III
TPS - Koovee

Happee - Classic

TPS - Koovee

Erä III - M-Team
NST -TPS

Happee - OLS

NST - Koovee

Erä III - SPV
PSS -TPS

Koovee - Happee
Koovee - Happee
Classic - Erä III
TPS - TiikeritKuten loppuohjelmasta voi päätellä, niin taistelu loppukierroksilla tulee olemaan kova. Koovee kohtaa vielä sekä TPS:n ja Happeen, joten noissa peleissä on erittäin iso panos. Happeella on kaksi erittäin pahaa peliä ennen Kooveen kohtaamisessa, joten tuossa pelissä ratkeaa Happeen kohtalo. Tammikuun alussa pelatun Erä III – Koovee pelin lopullisesta tuomiosta ei vielä ole selvyyttä (vai onko?), joten sekin saattaa tuoda mutkia tähän kuvioon.

Sarjan putoamiskamppailuun tuli lisää mielenkiintoa, kun SPV viime viikonloppuna tuplasi pistesaldonsa ja nousi vain pisteen päähän PSS:tä ja karsintapaikasta. M-Team on puolestaan pisteen edellä PSS:ää, joten putoajakaan ei vielä ole selvillä. M-Teamilla on mahdollisuudet vielä nousta kuiville (varsinkin jos Erä III - Koovee peli uusitaan ja Erä menettää kaksi pistettä), mutta jos katsoo heidän loppukauden otteluohjelmaa (Erä III, Tiikerit ja SB-Pro), niin haastetta riittää. PSS kohtaa viimeisellä kierroksella juuri SPV:n, joten tuossa pelissä ovat panokset todella korkealla. PSS:n muut vastustajat ovat Tiikerit ja TPS, kun taas SPV:llä OLS ja Erä III 

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona 20.2., kun Mosahallissa kohtaavat äärimmäisen tärkeässä pelissä Erä III ja M-Team

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti