Sivut

perjantai 23. elokuuta 2013

C-tyttöjen SM-sarjan karsinnan ennakkoTulevana viikonloppuna pelataan C-tyttöjen SM-karsinnat ja tässä hieman ennakkoa tuleviin koitoksiin.

Otteluohjelmat löytyvät liiton sivuilta

Lohko A

A-lohkon suurin suosikki on tyttöpuolen kestomenestyjiin kuuluva PSS.  Lähellä on, että tänäkin vuonna Porvoossa juhlitaan jonkin väristä mitalia. PSS lähtee kauteen suhteellisen nuorella porukalla ja joukkue koostuukin pääasiassa 1999 ja 2000 syntyneistä tytöistä. PSS pääsee pelaamaan pelinsä kotikentällä ja se helpottanee urakkaa entisestään, vai tuleeko siitä sittenkin lisäpaineita?

Lohkon toisesta jatkopaikasta etukäteen kovimmin kamppailevat Erä ja Ilves.  Joukkueet kohtaavat heti ensimmäisen kierroksen kamppailussa, joten avauspleillä on molemmille iso merkitys. Kyseisen pelin voittaja on erittäin vahvoilla SM-sarjaan. Ilveksellä on kasassa vahva ryhmä, mutta varmasti suurimmat menestystoiveet on ladattu vasta ensi kauteen.

Neljännestä sijasta ja jatkokarsintapaikasta kamppailevat loput joukkueet. Kotkalainen Crackers lienee vahvin ehdokas tuohon sijaan. SPV:llä tuskin tässä lohkossa on jatkopaikkaan mahdollisuuksia. HK Dynamo saattaa vielä Crackersin haastaa ja tarrata jatkopaikkaan.

Veikkaus: PSS ja Erä suoraan SM-Sarjaan. Ilves ja Crackers jatkokarsintaan 

Lohko B

B-lohko koki vielä viimeisillä viikoilla aikataulumuutoksia, koska Tiikereiden tyttöpuolen alasajo jatkuu ja jo luovuttaneiden salibandyliigan ja Tyttöjen SM-sarjan lisäksi luovutus nähtiin myös C-tytöissä. Kärjen suhteen tämä ei mitenkään vaikuta voimasuhteisiin, sillä M-Team on niin selvä suosikki. Ihmeitä pitää tapahtua, jos keväällä ei Tiimi kannua nostele.

Toiselle sijalla yhtä selvä suosikki on Pirkkalan Pirkat. Harjoituspeleissä on mukana pyörinyt Y-pelaajia, joiden käyttö ei ole sallittua SM-karsinnoissa. Se tuskin vaikuttaa liikaa joukkueen menestymiseen.

Pirkkojen suurin haastaja tulee Turusta. FBC Turku menetti paljon pelaajia paikallisvastustajan riveihin, joten se ei voi olla näkymättä tuloksissa. Muutama laadukas pelaaja vielä jäi ja niillä hankkivat jatkokarsintapaikan.

Tiikerien poisjäännin myötä lohkosta päässee suhteellisen heloposti (Vai onko muutettu?) jatkokarsintaan.  LeBa-96 tai Rangers nappaa toisen jatkokarsintapaikan itselleen.  Kotietu saattaa kääntää paikan Kontiolahdelle.

Veikkaus: M-team ja Pirkat SM-sarjaan. FBC Turku ja LeBa-96 jatkokarsintaan (jos siis kaksi vielä menee)

Lohko C

C-lohko lienee kaikista lohkoista se helpoin jatkopaikan saavuttamiseen. Tämä ei tarkoita sitä, ettei tässäkin lohkossa olisi laadukkaita joukkueita. Todennäköisesti kaksi suoraa sarjapaikkaa jaetaan SB Heinola, SBS Maskun ja NST:n kesken. SB Heinola ottanee maalivahtinsa johdolla ykkösijan, mutta Masku ja NST taistelevat tosissaan toisesta paikasta. Masku pääsi jo viime kaudella haistelemaan pudotuspelimaailmaa ja sieltä löytyy tieto, etää mitä sinne uudelleen pääseminen vaatii. Viime kauden parhaan pistetytön menetys saattaa olla kuitenkin liian iso menetys pidemmälle mentäessä. NST on itäisen Suomen tyttösalibandyn suurseura, vaikka viime vuosina ei enää samaan malliin ole junioreista menestystä tullut. 

ÅIF ja Blackbirds jatkavat kauttaan alueellisessa sarjassa. 

Veikkaus: SB Heinola ja SBS Masku SM-sarjaan. NST jatkokarsintaan.

Lohko D

Lohko D on varmasti sarjan kovin ja todennäköisesti jatkokarsintaan jäävä joukkuekin SM-Sarjassa nähdään. Lohkon suurin suosikki on SB-Pro. Pron viimekauden runko on saanut vielä vahvistuksia Light Ironin parhaimmistosta, joten kyseessä on suursuosikki. Toisesta suorasta jatkopaikasta kammpailevat Koovee ja Indians. Koovee on tyttösalibandyn suurseura, mutta tiettyjen siskosten vanheneminen ulos sarjasta tasoittaa voimasuhteita huomattavasti. Kooveella on edelleen riittävän laadukas nippu jatkopaikkaa ajatellen.

Indians pelasi jo lähes saimaisella joukkueella viime kaudella SM-sarjaa ja tuosta pelikokemuksesta on hyötyä myös karsinnoissa. Taistelee ehdottomasti Kooveen kanssa suorasta SM-sarjapaikasta

Turkulainen Loisto omaa hyvät mahdollisuudet yllättää sekä Koovee ja Indians, mutta ehkä molempien voittaminen ja suora SM-sarjapaikka jää vielä haaveeksi.

Porilainen Karhut joutuvat lohkossä liian kovaan kyytiin ja matka jatkuu aluesarjaan.

Veikkaus: SB-Pro ja Koovee SM-sarjaan. Indians jatkokarsintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti