Sivut

torstai 26. syyskuuta 2013

1-divisioona starttaa perjantaina 27.9.



Perjantaina käynnistyy 1.divisioona yhdellä ottelulla, kun ÅIF kohtaa SB Vantaan Sipoossa. 1.divisioona muuttui täksi kaudeksi yksilohkoiseksi  12 joukkueen sarjaksi ja samalla sarjan kustannukset nousivat huomattavasti. Tästä syytä (tai jostain ihan muusta) pari joukkuetta jätti sarjan jo alkumetreillä, sillä OLS II ja LoSB eivät sarjapaikkaansa vastaanottaneet, vaan jatkavat hommiaan paikallisissa kakkosdivareissa. Heidän tilalleen sarjaan nostettiin RSB-Team ja FBC Turku. Tämän jälkeen vielä Papas päätti ottaa liigapaikan vastaan a heidän tilalleen, useiden kieltäytymisten jälkeen, otettiin Steelers Hämeenlinnasta.

SB Vantaa

Sarjan ehdottomasti suurin ennakkosuosikki. Selvisi jo viime kaudella liigan karsintoihin asti ja tällä kaudella nousee suoraan salibandyliigaan. Materiaali pysynyt hyvin kasassa ja lisäksi joukkue on saanut uusia vahvistuksia. Laura Still siirtyyi Tiikereistä maalille ja tuo siihen osastoon huikeasti kokemusta ja pitänee päästettyjen maalien saldon pienenä. Joukkueessa on hurjasti maalintekotaitoa ja Jenni Rautasen johdolla takoo isoja maalimääriä pelistä toiseen. Menetyspuolellakin on muutama, sillä Katri Ojala ja Jannica Lappalainen pelaavat tulevan kauden muualla.

Crackers

Crackersiltä lähti muutama joukkueelle tärkeä pelaaja liigaympyröihin, mutta jäljelle jäi myös paljon taitoa. Maalivahti Janita Spännäri suuntasi Happeen riveihin ja Kristiina Järvinen lähti PSS:n takalinjoille. Tulopuolella on NST:stä siirtyvä Lotta Vesterinen, joka paikkaa puolustuspäässä paljon. Suurin ongelma linee kapea materiaali ja se, että miten tuo ryhmä jaksaa pelata myös Papasin liigaottelut omien sarjapelien päälle. Jos täysillä 1.divarissa mukana, niin lähellä tänäkin vuonna liigakarsintapaikkaa. 

ÅIF

Harry Virtasen johtamat joukot saivat ennestään kovaan nuorisonippuun uusia vahvistuksia ja varmasti taistelevat Vantaan jälkeen seuraavista sijoista. Joukkueella on farmisopimus SB-Pron kanssa ja se saattaa vaikutta pelien kokoonpanoihin paljonkin. Jos saavat parhaan nipun kasaan, niin silloin yksi ennakkosuosikeista, mutta jos liigakaukalot vievät nuoria lupauksia, niin tulostaso saattaa vaihdella peleistä riippuen.  Varmasti joka tapauksessa kärkikahinoissa ja hakemassa liigakarsintapaikkaa.

SPV

SPV:ssä liigasta putoamise jälkeen alkoi ovi käydä ja 12 pelaaja viime kauden alusta päätti jättää joukkueen.  Suurinpia menetyksiä lienevät Marika Kääriäinen ja Mari Pöntinen. Tilalle on kuitenkin saatu määrällisesti pelaajia, mutta taidollisesti joukkei ei aivan viime kauden tasoa ole. Taistelee kuitenkin tiukasti paikoista liigakarsintaan. Maalivahtiosasto on erinomaisella tasolla, joten siitä tuskin jää menestys kiinni.

Steelers

Nettisivujen päivitys on hyvää luokkaa ja  vaikka saivat sarjapaikan viimeisenä, niin silti joukkueeseen on saatu kasattua hyviä aineksia. Säilyttänee sarjapaikkansa kirkkaasti. Kotiottelut päätettiin siirtää pienenpään Jukolan koulun saliin ja siitä saavat ison kotiedun ja ovatkin varmasti kotona vaikea voitettava.  Viime kauden parhaan pistenaisen, Ida Hamarin, siirtyminen kilpailevaan joukkueeseen on tietysti iso menetys ja hänen tehoilleen tarvitaan nyt paikkaajaa. 

JoKa

Sarjanousija saattaa olla se musta hevonen tässä sarjassa. Saivat NST:n junnuista muutaman pelurin ja kun materiaalin perusta oli jo ihan hyvässä kunnossa, niin pelaajamateriaali hyvää keskitasoa. Tällä kaudella eväät eivät vielä riitä kärkikahinoihin, mutta sarjapaikka säilynee ja sitä kautta tulevina kausina varmasti nähdään kärkikahinoissa.

O2jkl

Jyväskylän ”kakkosjoukkue” uhoaa ennakossaan voittavansa kaikki pelit...  Jos hetkeksi unohdetaan tuo ja keskitytään faktoihin, niin materiaali tuskin ihan jokaisen pelin voittoon riittää. Säilyttänee sarjapaikkansa kuitenkin selvästi, sillä viime kauden ykköspyssyt jatkavat joukkueessa. Ina Airola merkkautti hyvät tehot viime kauden 1.divarissa ja lienee tälläkin kaudella pistepörssissä korkealla. 

Indians

Jaana ”Jasu” Oikarisen joukoista on kovin vähän tietoa ja homma perustuukin täysin siirtolistalta saatuihin tietoihin. Anni Kettusen ja Oona Ahlstedtin siirtymiset M-Teamiin verottavat varmasti joukkuetta.  Nettisivuilta löytyy vielä viime kauden kokoonpano, joten sen tarkempaa tietoa ei lopullisesta ringistä ole ja sitä kautta hiukan hankalaa ennakoida. Todennäköisesti keskikastin alempaan osastoon, mutta välttänee putoamisen.

Hatsina

Tehot tulevat varmasti taas olemaan paljolti junnutähti Elli Huotarin harteilla, mutta täksi kaudeksi saivat myös riveihinsä Ida Hamarin Steelersistä, joten tehoja on varmasti sieltäkin suunnalta odotettavissa.  Hatsina on viime vuosina  selvitynyt juuri ja juuri kuiville ja tuskinpa tämä vuosi tekee poikkeiusta. Farmisopimus NST:n kanssa tuo mukaan uusia kuvioita ja kuten kaikki muutkin farmisopimuksen tehneet, niin mitään pelaajalistoja ei julkisuuteen ole päästetty. Todennäköistä kuitenkin on, että NST haluaa Huotaria enemmän mukaan liigaan. Juniorin kehitykselle on tietysti kohtuullisen tärkeää saada myös liigapelejä.

RSB-Team

OLSin kakkosen paikan sarjassa saanut joukkue ei mitään suuria vahvistuksia ole mukaansa saanut. Laura Puukko liittyy Helsingin suunnalta joukkueeseen, mutta Maarit Ketttusen siirtyminen OLSin riveihin on isompi menetys. Rovaniemelle matkustaminen on aina hankalaa ja kotipeleistä napsii pisteitä, mutta riittääkö se sarjapaikan uusimiseen? Raskas kausi ja paljon matkustamista edessä ja vieraspeleissä pisteitä ei kauheasti ole luvassa.

FBC Turku

Sai sarjapaikan LoSBin luovuttua sarjasta ja on aina hankalaa lähteä sarjaan, kun sarjatasao tiedetään myöhemmin. Menetti suuren määrän ratkaisijoita liigaan, joten ongelmaksi muodostunee maalinteko. Joukkue teki kakkosessa 69 maalia ja näistä melkein puolet olivat nyt muualla pelaavien käsialaa. Puolustuspään nimilista riittää tähän sarjaan, mutta tuskin auttaa pitämään joukkuetta sarjassa. 

FBT Karhut

Porilaisille on luvassa suhteellisen vaikea kausi, sillä kato pelaajista oli kohtuullisen kova. Esim. ykkösvahti Katja Lehtonen siirtyi TPS:n maalinsuulle lisäksi ykkösessä yhteensä yli 20 maalia tehneitä pelaajia siirtyi muihin seuroihin. Joukkueesta ei kuitenkaan ole kovinkaan paljon tietoa julkisuuteen päästetty, joten lopullinen iskukyky on täysin mysteeri. Nettisivuilla oleva pelaajalista on viime kaudelta, mutta ilmeisesti kolmosdivarissa pelanneesta kakkosjoukkueesta on otettu pelaajia. Tätä ”teoriaa” tukee hyvin se, että seura ei ole ilmoittanut toista joukkuetta liiton sarjoihin. Ihmeitä pitää tapahtua, jos Porissa pelataan 1.divisioonaa tulevallakin kaudella.

3 kommenttia:

  1. Tosi hyvä ennakko! kyllä siinä on paljon asiaa ;)

    VastaaPoista
  2. Jes, loistava ennakko! Kiitos tästä! :)

    VastaaPoista
  3. Tuolta löytyy noista farmisoppareista: http://salibandyliiga.fi/salibandyliiga/paasarjojen-farmisopimukset

    Ja tuolla alkuperäinen kolmessa osassa: http://www.o2-jkl.fi/uutiset.html?311

    VastaaPoista