Sivut

torstai 23. tammikuuta 2014

Katsaus 2.divisioonan tilanteisiin

Aika käydä läpi 2.divisooninen tilanteet ja mitkä joukkueet ovat tyrkyllä jatkopelihin ja mitkä joukkueet taistelevat sarjapaikastaan. Pisteitä on vielä runsaasti jaossa, mutta jonkinlaista suuntaa nähdään jo varmasti. 2.divisioonista on jaossa 10 paikkaa valtakunnalliseen loppusarjaan.

Etelä-Suomi

1.lohko (pelattu 12/18 peliä)

Etelän 1.lohkoa johtaa monena vuonna ykkösen karsinnoissa nähty Otaonnela Floorball eli FLOB. FLOB ei kuitenkaan ole saanut menestystä karsinnoissa tai sitten ei pelaaminen valtakunnallisessa sarjassa ole kiinnostanut. FLOB on hävinnyt kaudella vain kahdesti ja pistesaldo näyttää 20 pistettä.

Kahden pisteen päässä ja toisella sijalla majailee SB-Pron kakkosjoukkue. Edellisessä turnauksessa kärkikaksikko kohtasi ja FLOB otti 7-4 voiton.  Nämä kaksi joukkuetta ovat hiukan karussa muilta, sillä ero kolmanteen sijaan on neljä pistettä. Tuolla kolmannella sijalla on Viikinpallo-95 (VK-95). Hangon Hyrskyt ja Kauklahden Dynamo ovat jääneet nousukarsintapaikasta kuusi pistettä.

Putoamista vastaan taistelevat lähinnä Kirkkonummen Rangers, SC Tappajamarsu ja Hyvinkään Salibandy Team. HYSTin tilanne näyttää kaikkein heikoimmalta, sillä koossa on vain viisi pistettä. Tosin edellisessä turnauksessa tilille tuli voitto HaHystä ja näin ollen mahdollisuudet pysyivät yllä. TapMalla on koossa kahdeksan pistettä ja niin ikään toisen pelin voitto edellisessä turnauksessa. Rangers on pisteen verran viivan yläpuolella. Näistä joukkueista TapMalla on vielä keskinäiset Rangersin ja HYSTin kanssa.

2.lohko (pelattu 12/18 peliä)

Etelän toisessa lohkossa on erittäin tasaista ja onkin täysin mahdotonta sanoa, että mitkä joukkueet tästä nousukarsintoihin matkaavaat. Lohkoa johtaa Ä-Lasti 18:sta pisteellä. Heistä pisteen päässä on kolme joukkuetta GrIFK, Loviisa ja LoSB. M-Team sidonnainen Ä-Lasti on joka vuosi keikkunut tässä vaiheessa lohkon kärkisijoilla, mutta yleensä jostain syystä pudonnut ulos jatkopeleistä.  GrIFK pelasi jo viime kauden päätteeksi karsintoja ja varmasti taas vahvoilla niihin peleihin.  Kärkinelikon keskinäisiä pelejä nähdään vielä useita ja niissä tullaan näkemään ratkaisut. Tilastopalvelussa on jotain hämärää toiseksi viimeisen turnaukseen kohdalla, kun listalla vain 9 peliä ja PSS II pelaisi kolmesti Loviisa vain kerran.

Keksikastissa Blackbirdsillä on vielä mahdollisuudet vaikka nousta karsintoihin ja SSV joutuu vielä taistelemaan pitääkseen putoamisviivan takanaan.

Myös putoamistaistelu käydään lähinnä neljän joukkueen kesken.  Myllypuron Pauhu on sarjassa viimeisenä. Yksi voitto ja kaksi tasapeliä ovat antaneet pistesaldoksi neljä. Kolme pistettä Pauhun edellä ovat PSS II ja AC HaKi. Erä puolestaan on pisteen edellä tuota kaksikkoa. Pauhu kohtaa vielä kaikki kolme lähellä olevaa joukkuetta, joten omaa vielä hyvät mahdollisuudet nousta pois putoajan paikalta. PSS:n loppukauden otteluohjelma näyttää vaikealta, sillä he kohtaavat vielä kaikki neljä kärkijoukkuetta. Näistä neljästä joukkueesta Erän loppukauden otteluohjelma näyttää ”helpoimmalta”.

Kaakkois-Suomi (12/18)

Kaakossa pelataan ensin keskinäinen kolmikertainen sarja ja sen jälkeen jatkokarsinnat Savo-karjalan kanssa.

Sarjataulukko näyttää täälläkin aika tasaiselta kärjen osalta ja ainoastaan Kotkalaisen SB Tuskan (0 pistettä) kausi tulee varmasti päättymään runkosarjan jälkeen. Alueella ei pelata 3.divisioonaa, joten putoamisuhkaa ei ole.

Viime kaudella 1.divaria pelannut Hollolan Urheilijat -46 pitää piikkipaikkaa. Kahden pisteen päässä ja tällä hetkellä toisessa jatkopelipaikassa kiinni on Sudet Kouvolasta. Susista pisteen päässä vaanii sysmäläinen Bandy Boys -88 ja heistä vielä pisteen päässä Savitaipaleen Urheilijat. StU pelasi viime kauden päätteeksi karsintoja ja heille tarjottiin myös 1.divisioonan paikkaa täksi kaudeksi. Ihan ulkona jatkopelitaistelusta eivät ole vielä joutsalainen Flanels (ero 5 pistettä) ja savonlinnalainen Top Team (ero 6 pistettä).

Loppukaudella pelataan lähes yksi täysi kierros, sillä sarjassa on vain seitsemän joukkuetta. Osa pelaa silti vielä kaksi kertaa yhtä joukkuetta vastaan.

Länsirannikko (13-15/21)

Länsirannikolla käydään tälläkin kaudella neljän parhaan kesken playoff-ottelu, joista voittaja selviää jatkokarsintoihin. Sarjasta ei suoraan putoa yhtään, vaan kaksi viimeisetä etenevät putoamiskarsintoihin.
Sarjan kärkipaikkaa pitää hallussaan AFC Hirvensalo, joka on keräänyt 14 pelistä 21 pistettä. Toisella sijalla on Loisto ja kolme pistettä AFC:tä jäljessä. Playoffpaikoista tullaan käymään tiukka kisa,sillä nyt viidellä joukkueella on hyvät mahdollisuudet . Kolmantena oleva HuKu on pisteen Loistoa jäljessä ja neljättä sijaa pitää hallussaan, viime kaudella karsinnoissa ollut,  SBS Wirmo. Wirmo on puolestaan pisteen jäljessä HuKua. Wirmolla on kuitenkin yksi peli enemmän pelattuna, kuin koko kärkikolmikolla. Viidennellä sijalla jatkopaikkaa kärkkyy maarianhaminalainen BK NGD. Heillä on pelattuna vasta 13 peliä ja ero Wirmoon on vain piste ja kakkossijaankin kolme pistettä. Käytännössä siis mahdollisuudet nousta vaikka kakkoseksi.

Kuudennella sijalla on lohkon ns. musta hevonen eli KaPa-65. Joukkue nimetään tähän kategoriaan, koska he pelaavat lähes samalla kokoonpanolla tyttöjen SM-Sarjaa ja koskaan ei tiedä, että millä kokoonpanolla saapuvat peleihin. Jos saavat koko nipun kasaan, niin on varmasti lohko yksi kovimmista joukkueista.

Karsijan paikoilla tasapisteissä ovat SBS Rupu ja sarjanousija RunU. Ero kuiville ja KaPaan on neljä pistettä.

Pohjanmaa (12/18)

Pohjanmaan lohkon kaksi parasta pelaavat välisarjan Pohjois-Suomen kahden parhaan kesken ja sielä kaksi parasta valtakunnalliseen loppusarjaan. Kaksi viimeistä putoaa suoraan 3.divisioonaan.

Sarjan kärkipaikkaa pitää hallussa mustasaarelainen (Korsholm) Crusaders. Yhden tappion ja kahden tasapelin rasittama joukkue on saalistanut 20 pistettä ja johtoasema on 2 pistettä. Toista sijaa pitää hallussaan Ilmajoen Salibandy. Ensimmäisenä jatkopeliviivan alapuolella on Blue Fox, mutta vain pisteen ISB:tä jäljessä. Kaikki kolme kärkijoukkuetta kohtaavat vielä kertaalleen loppukauden aikana.

Keskikastissa on erittäin tasaista, kun neljä joukkuetta ovat pisteen sisällä: Kokkolan Nibacos, Himangan Pallo, SC Alavus ja SB Vaasa. Kaikilla näillä joukkueilla on hyvät mahdollisuudet myös vielä nousukarsintoihin. Muutama piste tosin vaaditaan myös sarjapaikan säilyttämiseenkin.

Kolmesta putoamiskamppailuun jääneestä joukkueesta yksi tulee jatkamaan 2.divisioonassa. PSB Lapualla on viisi pistettä, Nurmon Jymyllä neljä ja viimeisellä sijalla olevalla isokyröläinen FBC Remix. Nämäkin kolme kohtaavat loppukaudella kertaalleen toisensa.

Pohjois-Suomi (12/18)

Sarjajärjestelmää ei löydy liiton sivuilta, mutta kaksi parasta karsivat Pohjanmaan vastaavien kanssa yksinkertaisessa sarjassa. Putoamismääristä ei ole tietoa...

Pohjosen sarjassa neljä joukkuetta ovat hiukan karussa muilta ja näiden kesken tullaan jakamaan jatkopaikat. Ykkösenä sarjassa on Haukiputaan Veikot. Heille on matkalla tullut kaksi tappiota ja saldona 20 pistettä. Sijoilla 2-4 olevat joukkueet tulevat Oulusta. OLS ja OSB I ovat kaksi pistettä HauVea perässä. OSB II on puolestaan 17 pisteessä eli pisteen jäljessä tuota kaksikkoa. OLSin kannalta seuraava turnaus on isossa roolissa, koska vastassa ovat sekä HauVe että OSB I. Tosin tässäkin kaikki kohtaavat vielä toisensa kertaalleen loppukauden aikana.

Nyt kun ei tarkkaa tietoa ole miten putoamisprosessi etenee, niin ei voi ottaa tarkemmin kantaa. Loppupäässä kuitenkin on kolme joukkuetta pisteen sisällä. Limingan Niittomiehet (5 pistettä), Napapiirin Salibandy (5 pistettä) ja Merikoski SBT (4 pistettä) ovat varmasti putoamisuhan alla. NSB:llä on seuraavassa turnauksesa vastassaan LMN että Merikoski.

Savo-Karjala (10-11/15)

Kaksi parasta menevät Kaakon kanssa jatkokarsintoihin. Kaksi heikointa karsii säilymisestä kakkosessa.

Savo-Karjalan lohko on Tuupovaaran Urheilijoiden hallussa, sillä TuuU:n kakkosjoukkue pitää ykköstilaa 19 pisteellä ja toisena on heidän ykkösjoukkueen nimen alla kulkeva ryhmä ja heillä on kasassa 16 pistettä. TuuU II puuttuu vain piste jatkopaikan varmistamisesta. Ero seuraavaan alkaa olla ratkaiseva, sillä iisalmelainen Ulmalan Nuorisoseura on kerännyt 10 pistettä . Heillä on toki yksi peli vähemmän pelattuna.


Sisä-Suomi (10/16)

Sisä-Suomesta Jatkopeleihin myös kaksi parasta ja viimeinen putoaa 3.divisioonaan.

Sisä-Suomen sarjakin on äärimmäisen tasainen, sillä vielä kuudella joukkueella on mahdollisuudet valtakunnalliseen jatkokarsintaan. Sarjaa johtaa 15:sta pisteellä RSS Panthers Riihimäeltä. Pisteen heitä perässä on, viime kauden päätteeksi karsinnoissa ollut, Pirkkalan Pirkat. Viivan alapuolella Pekolan Isku ja MiG seuraavat ihan lähituntumassa. Molemmilla on yksi piste matkaa Pirkkalaan. Viidentenä oleva Ylöjärven Pallo on puolestaan kaksi pistettä tuosta kaksikosta. Kuudentena oleva Classicin kakkosjoukkue on kerännyt kymmenen pistettä ja neljä pistettä Pirkkoja perässä. Sarjajohtajakin on vain viiden pisteen päässä.

Putoamistaistelua käyvät sarjan loput kolme joukkuetta: Forssan Suupparit, SBS Tamppi ja Salibandy Club Urbans (Janakkala). FoSulla ja Tampilla on koossa viisi pistettä, kun taas SCU:lla neljä. Tulevana lauantaina (25.1.) näistä kohtaavat FoSu ja Tamppi ja tuon ottelun voittaja ottaa ison askeleen kohti sarjapaikan säilyttämistä. SCU ei kohtaa enää kumpaakaan ”päävastustajaa” tällä kaudella, joten pistetitä on saatava muilta joukkueilta.





2 kommenttia:

  1. Sisä-Suomen osalta ainakin on virheellistä tietoa. Jatkopeleihin kaksi parasta JA 3. DVISIOONAAN PUTOAA KAKSI VIIMEISTÄ, eli 9. ja 10. sijoittuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin lukee kyllä sarjamääräyksissä, mutta mikäs joukkue on sijalla 10?

      Poista