Sivut

tiistai 11. marraskuuta 2014

Katsaus naisten liigaan

Piiitkä hiljaiselo voisi olla nyt takanapäin. Tarkoitus olisi palata taas tuottamaan jotakin materiaalia. Sisältö hiukan riippuu myös siitä, että mitä halutaan lukea. Ideoita voi laittaa sähköpostilla tai vaikka kommenttikenttään.

Aloitellaan uusi tuleminen (moneskohan kerta?) katsauksella Salibandyliigan tilanteeseen viikonlopun pelien jälkeen. 

Viikonloppuna pelattiin seuraavasti:
SB Pro – PSS 9-3
Steelers – Koovee 2-8 Raportit: Steelers  – Koovee
Papas – Erä III 6-4 Raportti: Papas
TPS – Classic 4-10 Raportit: TPS  – Classic
M-Team – Happee 6-1 Raportti: M-Team
NST – SB Vantaa 5-3

Kärkikaksikko ei liene kenellekkään yllätys, sillä suurimmat finalistiehdokkaat Classic ja SB-Pro ovat tappioitta sijoilla yksi ja kaksi. Classic vahvistui kauden alla ja puolestaan SB-Prolta lähti muutama avainpelaaja. Tämä on kääntänyt vaakakuppia taas Classicin suuntaan ja Tampere haluaa jälleen mestaruuskantaan.

NST sai myös mieluisia vahvistuksia ja se näkyy myös sarjataulukossa. Lappeenrantalaiset majailevat nyt sijalla kolme ja kauden päätteeksi Lappeenrannassa mahdolliuus juhlia SM-Mitalia.

Myös neljälle sijalla oleva Papas sai monta kovan luokan vahvistusta, kun OLS päätti kesällä jättää naisten liigan. Papasia on monessa paikassa veikkailtu playoff-joukkueeksi, mutta jos joukkue nappaa kotiedun, niin sitä voidaan pitää jo yllätyksenä. Papasille kotiedusta olisi suuri etu. Kausi on kuitenkin aika alkuvaieissa ja keskikastissa ollaan erittäin tasaisin välein.

Viidentenä taulukossa on Koovee, Koovee on viimeisinä vuosina pysytellyt samoilla sijoilla ja lähes aina pleijareissa. Materiaalilla olisi potentiaalia kehittyä kotietujoukkueeksi ja tällä hetkellä se ei olekkaan kuin kahden pisteen päässä.

Toinen postiivinen yllättäjä on alkukaudella ollut M-Team. Monena vuonna he ovat olleet sarjataulukon loppupäässä ja säilyttäneet sarjapaikkoja niukasti tai karsimalla. Tällä kaudella tuo pistemäärä on jo aika lähellä, jotta suoralta putoamiselta ainakin välttyvät.

Sijoilla 7-10 olevilla joukkueilla on kaikilla kasassa kaksi voittoa kuudesta pelistä. PSS ja Happee pystynevät parempiin suorituksiin ja odotukset noita kohtaan suuremmat. TPS:n suhteellisen nuori joukkue saattaa yksittäisen pelin voittaa, mutta riittääkö välttämään karsinnat vai viekö playoffeihin asti. Takavuosien kestomenetyjältä, Erältä, odotetaan jälleen parempia otteita ja tuleekin varmasti olemaan lähellä pudotuspelipaikkaa.

Sarjanousijoilla on jälleen kerran vaikeaa. SB Vantaalla on vain yksi voitto ja sekin sarjajumbo Steelersistä. Steelers ei ole vielä onnistunut avamaan pistetiliään liigassa ja vahvasti vaikuttaa siltä, että heille käy kuten sheriffeillä viime kaudella eli voitoitta matka jatkuu takaisin 1.divisioonaan.

Maalipörssissä kolmen kärjen muodostavat Kooveen Kaupin siskokset Oona ja Veera. Kolmannella sijalla on Papasin lentoa omilla vahvoilla otteillaan vauhdittanut Emmi Niemelä.

Eliisa Alanko johtaa, ehkä yllättäen, syöttöpörssiä 12 syötöllä. Toisena on Veera Kauppi ja kolmantena TPS:n Milla Nordlund.

Maalivahtien torjuntatilastoa (enenmmän kuin 1 peli) johtaa SB-Pron Tiltu Siltanen, jolla torjuntaprosentti on 87.27, Toisena Classicin Kreeta Lakkala (86.84) ja kolmantena Erän Jenni Mustakallio (86.36).

1 kommentti:

  1. NST Raportti: Naisille voitto SB - Vantaasta. http://www.nst-lappeenranta.net/uutiset.html?2433

    VastaaPoista