Sivut

keskiviikko 24. elokuuta 2016

A-tytöt: Enakkoa karsinnoista

Viimeisenä on vuorossa vanhimmat juniorit eli A-tytöt. Tässä taas lyhyesti jokaisen lohkon voimasuhteista ja lopussa jälleen veikkaus SM-sarjassa pelaavista joukkueista.

Lohko A
Palokan koulukeskus, Jyväskylä

FBC Loisto, Turku
OFBC, Oulu
Rangers, Kirkkonummi
TPS, Turku

A-lohkossa on vain yksi suosikki ja tässä tapauksessa ylivoimainen sellainen. TPS tule viemään lohkon näytöstyyliin ja ihme on, jos kaikki pelit kestävät täydet 45 minuuttia. TPS:n nimilistalta löytyvät mm. seuraavat nimet: Jenna Saario, Sofia Leino, Milla Nordlund, Noora Rantanen, Salla Ranta, Jannike Grönroos - vain muutama mainittuna.Vaikka näistä ei kaikki edes olisi mukana, niin silti leveyttä riittä.

Mielenkiintoa lohkoon tuo kuitenkin taistelu sijoista 2-3. Etukäteen vahvimmin kiinni noissa sijoissa on viime kaudella SM-sarjassa pelanneeet OFBC ja FBC Loisto. Naisten maajoukkuen ex-luotsi Karo Kuussaari keittänee sen verran hyvät sopat, että jatkopelit tiedossa. FBC Loiston paras maalintekijä, Randi Kleerbaum, suuntasi takaisin kotimahansa Saksaan ja tämä jättää suuren aukon Loiston maalintekijäosastolle. Löytyykö siihen paikkaajia?

Kirkkonummen Rangersista ei ihan kauheasti ole tietoa missään, mutta etukäteiskaavailujen mukaan ovat hiukan liian kovassa paikassa.

Lohko B
Palokan koulukeskus, Jyväskylä

M-Team, Helsinki
O2-Jyväskylä
SB-Pro, Nurmijärvi
ÅIF, Sipoo

B-lohkosta löytyykin sitten parikin lohkovoittajaehdokasta. M-Team on perinteisesti keväällä pelaamassa A-tyttöjen mitalipeleissä. Taru Norman pyörittelee jällen vastustajia siihen malliin, että ainakin jatkopeliin menossa. SB-Pro on toinen A-tyttöjen mitalipeleissä viihtyvä joukkue ja suora SM-sarjapaikka ratkaistaan näiden kahden joukkueen kesken ja ehkä vaakakuppi hiukan SB-Pron suuntaan käntyy. Lohko vaikuttaa kuitenkin tasaiselta, vaikka ÅIF ei saakkaan jalkeille viimekauden kaltaista nippua (oli PSS:n kanssa yhteinen joukkue). O2jkl pelasi viime kaudella B-tyttöjen playoffeissa, mutta tässä joukossa ei taida edes Kiia Avikaisen tehot riittää.

Lohko C
Suurhalli, Lahti

Classic, Tampere
Northern Stars, Espoo
PSS, Porvoo
RSS Panthers, Riihimäki

Lohko C:hen on arvottu jälleen iso suosikki. Vaikka PSS:n pelaajisto on muihin joukkueisiin nähden nuorta, niin kokemuksia A:n peleistä heiltä jo usealta löytyy. PSS heittämällä suoraan SM-sarjaan. Tämän jälkeen lohko onkin aika auki. Northen Stars onnistunee pääsemään jatkopeleihin ja toisen jatkopelipaikan kohtalon ratkaisevat RSS Panthers ja Classic. RSS Panther jäi Loisto Cupissa viimeiseksi,joten ainakin siitä pitää parantaa, jos mielivät SM-sarjaa pelata.

Lohko C
Suurhalli, Lahti

EräViikingit, Helsinki
Koovee, Tampere
LaSB, Hämeenlinna
PHSB, Lahti

Tähänkin lohkoon on saatu yksi selvä suosikki. Mikäli Koovee tuo terävimmän nippunsa paikalle, niin ei lohkovoittajasta ole mitään epäselvyyttä. Kaikki hiukankin tyttösalibandyä seuraavat tietävät keitä tässä tarkoitetaan ja toki leveyttä riittää siskostenkin lisäksi. EräViikingit on samoin selkeä kakkonen ja pelaa varmasti sunnuntaina enemmän kuin yhden pelin.
LasSB menetti viime kauden parhaan pelaaansa Steelersille ja se jälkeen taso ei tule riittämään kahdelle tyttösalibandy suurjoukkueelle, mutta kolmossijaan hyvät mahdollisuudet. PHSB tulee laittamaan LaSBin tiukoille, sillä keskinäinen peli ratkaisee kolmannen jatkopelijoukkueen.

A-tyttöjen kohdalla osa SM-sarjaan pääsevistä on todella helppo veikata, mutta viimeisten pelien voittajia on taas vaikeaa veikkailla. Yritetään silti...

TPS
SB-Pro
PSS
Koovee
M-Team
EräViikingit
Northen Stars
FBC Loisto
Classic
ÅIF

Sunnuntaina sitten taas nähdän, että kuinka pihalla ollaan. Parempaa tietoa omaavat laittavat tähän alle omat veikkaukset.


1 kommentti: