Sivut

maanantai 8. elokuuta 2016

B-tytöt: Loisto Cup ja SM-karsinnnat

Viikoloppuna pelattiin Turussa B-tyttöjen kovatasoinen Loisto Cup. Turnaukseen oli kutsuttu 15 joukkuetta Suomesta ja naapurimaan värejä puolusti Huddinge IK. Ruotsalaisvieraat ylsivät tällä kertaa turnauksessa sijalle 6.

Turnauksen voitto matkasi Ouluun, sillä SSRA kaatoi finaalissa PSS:n. Voitto ratkesi vasta rangaistuslaukauksilla.

Loppusijoitukset löytvät turnauksen sivuilta: Loisto Cup B-tytöt

Lopputuloksien varjolla voi hieman spekuloida muutaman viikon päästä siintäviä SM-karsintoja, koska 14 näistä joukkuesista sinne osallistuu. Vaikka varmasti jokainen joukkue testaili kokoonpanoja ja kaikki pelaajat eivät mukana olleet, niin silti jonkilaisia suuntaviivoja voidan vetää.

Lohko A (suluissa Loisto Cupin sijoitus)

Hatsina, Mikkeli (-)
Northern Stars, Espoo (12)
RSS Panthers, Riihimäki (11)
SB Vaasa (16)
SB Welhot, Kuopio (-)

A-lohkon viidestä joukkueesta viikonloppuna pelasivat Northen Stars, RSS Panthers ja SB Vaasa. Tuloslistalla näistä joukkueiseta ei yksikään yltänyt  kymmenn sakkiin eli vaikuttaa etukäteen tasaiselta lohkolta, jossa ei suurta ennakkosuosikkia ole. Lohkon joukkueista RSS Panthers kohtasi B-kaavion puolella sekä SB Vaasan että Northen Starsin ja voitti nämä molemmat.

Hatsina ei viikonloppuna päässyt Turkuun, mutta pelasivat jo viime kaudella B-tyttöjen SM-sarjaa. Hatsina lienee RSS Panthersin kanssa ehdolla suoran jatkopaikan ottajaksi. SB Welhot puolestaan on liian kovassa seurassa.

Lohko B

PHSB, Lahti (-)
PSS, Porvoo (2)
SBS Wirmo, Mynämäki (8)  
TPS, Turku (-)

Lohko vaikuttaa etukäteen erittäin kovalta. PSS:n kone yskähteli Loisto cupin alkumetreillä, mutta loppua kohden peli parani huomattavasti ja siitä palkinnoksi paikka finaalissa. Toinen mukana ollut joukkue oli SBSWirmo, joka selvityi A-kaavioon, mutta siellä ei voittoja irronnut.

Turnauksen ulkopuolista joukkueista TPS ja PHSB saanee jalkeille iskukykyisen ryhmän, joten lohko on erittäin kovatasoinen. Lohkoa onkin etukäteen kovin vaikea arvioida, mutta suora jatkopaikkaa mennee Porvooseen tai Turkuun.

Lohko C

FBC Loisto, Turku (5)
FB Factor, Kontiolahti (15)
SPV, Seinäjoki (-)
Steelers, Hämeenlinna (7)

C-lohkon kaksi suurinta ennakkosuosikkia pääsivät myös Loisto Cupissa A-kaavion puolelle. Emäntäjoukke FBC Loisto pealsi alkusarjan vakuuttavasti, mutta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella vastaan asettunut SB-Pro vei voiton rangaistuslaukauksilla. Joukkue hävisi vain yhden pelin. Selkeästi vahvistunut Steelers pelasi jokaisessa pelissä todela tiukkoja vääntöjä, mutta vielä ei rittänyt A-kaavion puolela kuin yhteen voitton. FB Factor on ehkä turhan vahvasti yhden pelaajan harteilla ja se tuskin karsinnoissa riittää kovinkaan pitkälle.

SPV:llä taitaa olla liian suuret haasteet tässä lohkossa.

Lohko D

LoSB, Lohja (3)
OLS, Oulu (-)
SSRA, Oulu (1)
SB-Pro, Nurmijärvi (4)

Kuten loppusijoituksista voi päätellä on etukäteen ajatellen kysesssä karsintojen kovin lohko. SSRA on saanut kasattua eritäin kovan nipun, jolla mennään SM-sarjaan. Tätä tukee vielä se, että karsinnat pelataan Oulussa, joten mitään matkstelua heille ei tule. LoSB pelasi ilmeisesti TPS:ltä lainalla olleella maalivahdilla, joten täysin omalla joukkueella eivät paikalla olleet. SB-Prolta vanheni paljon 99-syntyneitä pelaajia, mutta näyttäisi myös uuden joukkueen kanssa olevan lähellä SM-Sarjaa.

Vaikka OLS pääsee myös pelaamaan kotona pelinsä, nin kyseine lohko on aivan liian kova jatkopaikan kannalta

Lohko E

EräViikingit, Helsinki (10)
Pirkat, Pirkkala (9)
SB Heinola (-)
ÅIF, Sipoo (13)

E-lohkosta Loisto Cupissa mukana oli kolme joukkuetta. Yksikään näistä ei selviytynyt A-kavion puolelle, mutta B-kaavion finalissa pelasi kaksi: Pirkkalan Pirkat ja EräViikinkingit. Nämä kaksi joukkuetta varmasti parantavat kohti SM-karsintoja, mutta muutama kysymysmerkki varmaan joukkeiden valmennukselle jäi. ÅIF on menettänyt kesällä muutaman pelaajan ja ainakin nyt mukana olleeella kokoonpanolla ei ole asiaa suoraan jatkopaikkaan.

SB Heinolalla on edessä liian suuri urakka ja tuskin yltää jatkopeleihin.

Kuusikosta SSRA, LoSB, SB-Pro, EräViikingit, Pirkkalan Pirkat ja ÅIF sis vain neljä tulee pelaamaan SM-sarjaa.

SM-sarjaan veikataan seuraavaia joukkueita:

RSS Panthers
PSS
FBC Loisto
SSRA
EräViikingit
Steelers
TPS
SBS Wirmo
SB-Pro
Pirkkalan Pirkat


1 kommentti:

  1. Melkein nappiin osuit; Panthersien tilalle Northern Stars, muuten kaikki oikein. Panthersit hävisivät maalilla Starseille. Pienestä oli siis kiinni heidän lohkovoittonsa ja suora paikka SM-sarjaan.

    VastaaPoista