Sivut

torstai 21. marraskuuta 2013

1.divisioona etenee tasaisissa merkeissä

EDIT: Lisätty YV ja AV prosentit - Kiitokset O2jkl:lle

Naisten 1.divisoona etenee erittäin tasaisissa merkeissä. Kaikilla joukkueilla on kahdeksan ottelua takana ja kaikki sarjan 12 joukkuetta ovat 9 pisteen sisällä toisistaan ja minkäännäköisiä ratkaisuja ei vielä ole nähty. Ensimmäisen ja seitsemännen sija erottaa vain neljä pistettä. Matkalla on nähty paljon yllättäviä tuloksia ja riistiipelaaminen näyttäisi kuuluvan tähän sarjaan. Joukkueet pelaavat vielä ennen joulua viisi peliä, jonka jälkeen sarja jatkuu heti tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Jutun loppuun kerätty hiukan tilastoja.

Kärkikaksikkona yllättäjät

Turkimpa ketään olisi kauden alla pystynyt nimeämään tämän hetken kärkikaksikon. Sarjaa johtaa Hatsina ja tasapisteissä toisena on FBT Karhut. Etukäteen molempia joukkueita ennakoitiin putoamistaisteluun, mutta on erittäin hienoa, että kaikki ei aina ole niin selvää.

Hatsinan pistemenetykset ovat tulleet tappioilla SB Vantaalle ja ÅIF:lle. Lisäksi mikkeliläiset ovat pelanneet tasan SPV:n kanssa. Hatsina pelaa kaikki vuoden loput pelinsä vieraissa, joten varmasti haastetta riittää ja joulutauolle siirryttäessä varmasti nähdään, että kestääkö Hatsinan hyvä vire.

Porista tulee kuitenkin se suurin positiivinen yllätys. FBT Karhut menetti ison kasan pelaajia kauden alla, mutta ilmesiseti päteviä paikkaajia on saatu tilalle. Avauspeliä lukuun ottamatta (Hatsina) on omiin mennyt erittäin vähän maaleja ja tämä kertoo tiiviistä puolustuspelaamisesta ja lisäksi maalivahtipeli on onnistunut. Kotona Karhut on ollut todella vahva, sillä ainoastaan RSB-Team on yhden pisteen sieltä saanut. Loppuvuoden ohjelma on Karhuillakin mielenkiintoinen ja toistamisen uhallakin sanotaan, että tämän vuoden loput pelit kertovat sitten todellista suuntaa. Porilaisilla on vastassa kärkipäästä vielä SB Vantaa, Hatsina ja O2jkl. Häntäpään joukkueista vastassa vielä Indians ja FBC Turku.

Kolme joukkuetta seuraa pisteen päässä

Kauden viiden pelin voittoputkella aloittanut SB Vantaa on nyt hävinnyt kolme ottelua putkeen ja samalla sijoitus on valahtanut kolmanneksi – tosin vain piste vähemmän kuin kärkikaksikolla. SB Vantaa on tehnyt 43 maalia, joka on eniten koko sarjassa. Vantaan tappiot ovat tulleet JoKalle, SPV:lle ja RSB-Teamille. Seuraavaksi he kohtaavat FBC Turun ja erittäin todennäköisesti tappioputki katkeaa tuohon peliin. Vuoden lopuissa saanevat kasaan myös paljon pisteitä ja pääsevät lähtemään keväälle hyvistä asemista.

O2jkl ja ÅIF ovat, SB Vantaan tavoin, myös pisteen päässä kärkikaksikosta. Molemmat joukkueet ovat pelanneet välillä erittäin vakuuttavasti, mutta matkalla on tapahtunut myös muutama heikompi peli. O2jkl:n tappiot ovat tulleet FBT Karhuille ja SB Vantaalle. Tasapelipisteet he saavuttivat Steelersiltä ja RSB-Teamiltä.  Loppuvuoden ohjelma on suhteellisen haastava, sillä viidestä pelistä neljä on vieraskentällä ja ainoaan kotipeliin saavat vastaansa sarjaa johtavan Hatsinan.

Sipoolaisryhmällä on voitot molemmista sarjaa johtavista joukkueista, mutta tappiosarakkeeseen tuli merkintä Kotkassa, jolloin Crackers oli parempi.  Toinen tappio tuli Viime viikonloppuna Jyväskylästä ja suhteellisen selvin numeroin. ÅIF:n loppuvuoden ohjelma näyttää ihan mukavalta ja pisteitä pitäisi olla tiedossa. Kuten tässä kauden aikana on nähty, niin mitenkään helpolla ei näitä pelejä voiteta.

Keskikastissa kaikki mahdollista

Kaksi pistettä kärjestä ovat jääneet SPV ja Steelers. Molemmilla on tappiot FBT Karhuille. Lisäksi SPV on hävinnyt O2jkl:lle ja Indiansille. Steelers on puolestaan lisäksi hävinnyt SB Vantaalle ja Hatsinalle.

SPV:n kaikki pelit ovat olleet suhteellisen tasaisia ja ainoastaan Turussa ottivat selvän voiton. SPV:llä on loppuvuodesta vielä neljä vieraspeliä. Seuraavat kaksi vieraspeliä ovat varmasti taas tasaisia, sillä vastustajat ovat ÅIF ja Steelers. Juuri ennen joulua pelaavat vieraspelit Lappeenrannassa ja Kotkassa.  Ajankohta ei varmasti ole ihan paras mahdollinen pitkälle vieraspelireissulle.  Välissä kohtaavat vielä RSB-Teamin kotonaan.

Steelersiin sopii hyvin sama kuvaus, että useimmat pelit ovat olleet tosi tiukkoja vääntöjä, sillä poikkeuksella, että SB Vantaa oli selvästi parempi ja voittivat FBC Turun 9-3. Steelersillä on loppuvuodesta vielä kaksi kotipeliä (RSB-Team ja SPV) sekä kolme vierapelimatkaa pääkaupunkiseudulle (ÅIF, Indians ja SB Vantaa), joten joukkueelle ei enää kerry kovinkaan paljon kilometrejä.

RSB-Team majailee sarjassa sijalla kahdeksan ja huomion arvoista on, että puolet heidän peleistään on päättynyt tasapeliin. Rovaniemeläisten epäiltiin ottavan kotonaan pisteitä ja että vieraissa voisi olla vaikeampaa. Tällä ei kuitenkaan ole toistaiseksi ollut joukkueelle mitään merkitystä. Tappiosarakkeeseen ovat tulleet merkinnät FBC Turulle ja Hatsinalle. Voitot ovat puolestaan ottaneet Crackersistä ja SB Vantaasta. Loppuvuodesta joukkueella riittää paljon haastetta ja matkakilometrejä, sillä kaikki loput pelit ovat vieraissa. Lisäpisteet saattavat olla erittäin tiukassa. Tosin kuten yllä on mainittu, niin toistaiseksi ei ole ollut vaikutusta, että pelaavatko vieraissa vai kotona.

RSB:stä pisteen päässä sarjataulukossa on toinen sarjanousija JoKa.  JoKa aloitti pelasi kauden neljä ensimmäistä peliä voitoitta, mutta sen jälkeen meno on parantunut ja voittojakin on tullut. Joukkueella oli kolmen ottelu voittoputki (Indians, SB Vantaa, FBC Turku), joka sitten katkesi viimeisimmässä pelissä FBT Karhujen vieraana. Loppuvuoden ohjelma näyttää sellaiselta, että muutama lisäpiste olisi tulossa. Seuraavat kaksi peliä ovat erittäin hankalat, kun saavat vieraaksi Hatsinan ja O2jkl:n.

Putoamisviivan alla

Putoamisviivan alla ensimmäisenä on Indians viidellä pisteellä eli ero viivan yläpuolella olevaan JoKaan on vain kaksi pistettä. Espoolaiset pelasivat viisi ensimmäistä peliä voitoitta, mutta kolme viimeisintä ottelua ovat nyt menneet puolestaan tappioitta. Mukana on voitot Crackersistä ja SPV:stä. Lisäksi runsasmaalinen tasapeli RSB:n kanssa. Indiansin pelaa neljä viimeisestä viidestä pelistä kotona, joten hyvät mahdollisuudet pistetilin kartuttamiseen ovat olemassa.

FBC Turku on puolestaan Indianssia pisteen perässä sijalla 11. FBC on voittotiliä on kartuttanut RSB-Team ja Crackers. Molemmat voitot ovat tulleet kotona, mutta vieraissa on ollut todella vaikeaa, sillä niiden maaliero on 21 maalia pakkasella. Loppuvuoden ohjelma näyttää todella hankalalta, sillä kohtaavat vielä kaikki neljä tämän hetken kärkiporukkaa. Lisäksi äärettömän tärkeässä pelissä vastassa pisteen edellä oleva Indians. Pisteitä tarvitaan, ettei putoamisviiva karkaa liian kauas.

Ehkä kuitenkin se sarjan suurin yllätys löytyy viimeiseltä sijalta. Kotkalainen Crackers on voittanut vasta yhden pelin (ÄIF). Vaikka tappioita on tullut jo seitsemän, niin ne ovat olleet korkeintaan kahden maalin verran (poislukien SB Vantaata vastaan) eli varmasti tulee olemaan keväämmäksi mentäessä vaikea vastustaja kaikille. Loppuvuodesta pääsevät pelaamaan vielä neljä kotipeliä ja ainoa vieraspelikin on ”paikallispeli” Joutsenohallissa JoKaa vastaan, joten hyvät mahdollisuudet voittojen keräämiseen. Pisteitä pitäisi jo alkaa tulla vielä loppuvuodesta, jotta viime kaudella liigakarsintoihin asti selvinnyt joukkue pystyisi hinaamaan itsensä vielä kuiville.

Tilastoja

Kaikki tilastot ovat epävirallisia ja ne on laskettu manuaalisesti otteluista, joten luetaan niitä omalla vastuulla. Sarjassa ei ole pakko laskea torjuntoja, joten niiden osalta tilastot ovat todella vajavaisia. Kiitokset tilastoista 1.divisioonan facebook-sivujen ylläpitäjille.

Pistepörssi TOP-10:
1 Jenni Rautanen SB Vantaa    6 + 14 20
2 Hanna Niemelä RSB-Team    14 + 3 17
3 Ellinoora Huotari Hatsina      6 + 8 14
4 Madeleine Heiskanen JoKa    8 + 4 12
5 Riikka Tapio RSB-Team    7 + 5 12
6 Ada Väisänen Crackers    2 + 10 12
7 Heli Haapasalmi SB Vantaa    9 + 2 11
8 Maria Hästbacka SPV    8 + 3 11
9 Jenni Meriläinen O2jkl    7 + 4 11
9 Sallamari Koskinen SPV    7 + 4 11

Maalipörssi TOP-10:
1 Hanna Niemelä RSB-Team  14
2 Heli Haapasalmi SB Vantaa   9
3 Madeleine Heiskanen JoKa   8
3 Maria Hästbacka SPV  8
3 Kati Kivimaa SB Vantaa  8
3 Liisa Laapio JoKa  8
7 Riikka Tapio RSB-Team  7
7 Jenni Meriläinen O2jkl  7
7 Sallamari Koskinen SPV  7
7 Jenna Backman JoKa  7
7 Sara Piispa Crackers  7

Syöttöpörssi TOP-10:
1 Jenni Rautanen SB Vantaa 14
2 Ada Väisänen Crackers 10
3 Ellinoora Huotari Hatsina 8
4 Jenny Mattila FBT Karhut 6
4 Karoliina Ahtiainen JoKa 6
6 Riikka Tapio RSB-Team 5
6 Ida Hamari Hatsina 5
6 Jatta Kosonen Indians 5
6 Mira Kettunen ÅIF 5
6 Maria Martin RSB-Team 5

Jäähypörssi TOP-10:
1 Hanna Peltomaa RSB-Team 8
2 Kati Kivimaa SB Vantaa 7
3 Anniina Sirviö Indians 6
4 Salla Nuorteva Steelers 6
5 Tiia Hattara O2jkl 6
6 Lotta Vesterinen Crackers 6
7 Laura Kullaa SB Vantaa 6
8 Satu Pöntinen O2jkl 6
9 Minna Tanttu JoKa 6
10 Ronja Berlin ÅIF 6

MV torjunta% TOP-10:
1 Sofia Kokkonen Indians 92,86
2 Mailis Kuur O2jkl 91,53
3 Hanna Haverinen FBT Karhut 90,91
4 Erika Manninen SPV 90,00
5 Pauliina Pekki Crackers 89,66
6 Niina Ovaskainen Hatsina 88,10
7 Laura Still SB Vantaa 88,00
8 Sara Seurujärvi Steelers 87,80
9 Milla-Maija Halme FBT Karhut 87,60
10 Elisa Laakso FBC Turku 86,36

Sarjataulukko - vain kotipelit (pelit, tehdyt, päästetyt, maaliero ja pisteet)
FBT Karhut  4 15 - 9 6 7
Hatsina  4 18 - 9 9 6
ÅiF  4 19 - 11 8 6
O2jkl  4 21 - 12 9 5
SPV  4 16 - 14 2 5
JoKa  4 20 - 18 2 4
SB Vantaa  4 17 - 16 1 4
Steelers  4 17 - 16 1 4
RSB-Team  4 12 - 12 0 4
FBC Turku  4 17 - 24 -7 4
Indians  4 17 - 23 -6 3
Crackers  4 15 - 23 -8 2

Sarjataulukko - vain vieraspelit (pelit, tehdyt, päästetyt, maaliero ja pisteet)

SB Vantaa 4 26 - 12 14 6
O2jkl 4 17 - 10 7 5
Steelers 4 17 - 14 3 5
Hatsina 4 17 - 18 -1 5
SPV 4 16 - 12 4 4
RSB-Team 4 19 - 17 2 4
ÅiF 4 17 - 19 -2 4
FBT Karhut 4 10 - 16 -6 4
JoKa 4 13 - 13 0 3
Indians 4 13 - 22 -9 2
Crackers 4 14 - 22 -8 0
FBC Turku 4 6 - 27 -21 0


Näistä tilastoista kiitos kuuluu O2jkl:lle!

YV-%: perässä YV kerrat
Crackers           100  4
RSB-Team      55,56 9
O2jkl              33,33   9
SB Vantaa       29,41 17
SPV               27,27 11
JoKa              25,00 12
Indians            18,75 16
FBC Turku 16,67 6
FBT Karhut 11,76 17
Steelers          10,53 19
ÅIF                10,00 10
Hatsina              0          9

AV-%, perässä AV kerrat
O2jkl 100      14
Hatsina          100        5
JoKa 92,31 13
Indians         91,67 12
Steelers        84,62 13
FBT Karhut 80,00 10
ÅIF             76,92 13
RSB-Team 75,00 12
FBC Turku 72,73 11
SPV 70,00 10
Crackers       61,54 13
SB Vantaa 50,00 12

1 kommentti:

 1. Tuossapa vielä alkuperäinen laskelma...

  Sarjan erikoistilanteet:

  Ylivoima: kerrat/maalit/YV-aika/aika per maali

  RSB-Team 9Yv/ 5M/ 12.18/ 2.28
  Crackers 4Yv/ 2M/ 5.35/ 2.47
  O2JKL 9Yv/ 3M/ 14.40/ 4.53
  SB Vantaa 17Yv/ 5M/ 27.36/ 5.31
  JoKa 12Yv/ 3M/ 19.18/ 6.26 (2 päästettyä maalia)
  SPV 11Yv/ 3M/ 20.32/ 6.50
  FBC Turku 6Yv/ 1M/ 8.51/ 8.51
  Indians 16Yv/ 3M/ 32.10/ 10.43 (2 päästettyä maalia)
  FBT Karhut 17Yv/ 2M/ 31.01/ 15.30
  ÅIF 10Yv/ 1M/ 17.23/ 17.23
  Steelers 19Yv/ 2M/ 36.43/ 18.21
  Hatsina 9Yv/ 0M/ 18.00/ -


  Alivoima: kerrat/maalit/AV-aika/aika per maali

  O2JKL 14Av/ 0M/ 28.00/ -
  Hatsina 5Av/ 0M/ 10.00/ -
  Indians 12Av/ 1M/ 21.54/ 21.54
  JoKa 13Av/ 1M/ 20.28/ 20.28
  Steelers 13Av/ 2M/ 26.03/ 13.01 (2 tehtyä maalia)
  FBT Karhut 10Av/ 2M/ 19.53/ 9.56
  ÅIF 13Av/ 3M/ 20.48/ 6.56
  RSB-Team 12Av/ 3M/ 19.44/ 6.34
  FBC Turku 11Av/ 3M/ 18.51/ 6.17
  SPV 10Av/ 3M/ 15.39/ 5.13
  Crackers 13Av/ 5M/ 21.32/ 4.18
  SB Vantaa 12Av/ 6M/ 21.54/ 3.39 (2 tehtyä maalia)

  VastaaPoista