Sivut

maanantai 4. helmikuuta 2013

I-div: katsaus lohkojen tilanteisiinI-divisioonassa on vielä pelaamatta muutama kierros ja joitakin ratkaisuja on jo nähty. Vielä on kuitenkin karsijoiden ja putoajien suhteen tilanteita auki. Tässä on katsaus tämän hetken tilanteisiin ja hiukan ennakointia loppukaudesta. Lohkojuttujen lopussa on Naisten Salibandyn veikkaukset loppujärjestyksestä, joista saa ja pitää olla erimieltä.

Itälohko

Tilanne
Kajaanin Papas ja Kotkan Crackers varmistivat viikonloppuna paikkansa liigakarsinnoissa. Papas voitti sunnuntaina juuri Crackersin ja ottivat samalla ison askeleen kohti lohkovoittoa. Crackers hävisi viikonlopun molemmat ottelunsa ja samalla Papas karkasi jo viiden pisteen päähän. Teoriassa Crackersillä on vielä mahdollisuuden lohkon voittoon, mutta Papas ei kahdesta viimeisestä pelistä saa kahta pistettä enempää ottaa. Crackersillä pelejä on vielä jäljellä kolme, joten voivat saavuttaa vielä kuusi pistettä.
Kärkikaksikon perässä käydään mielenkiintoinen taistelu sijoilla 3-6. Sijoille 3-4 yltävät säilyttävät sarjapaikkansa, sijalle viisi jäävä joutuu karsimaan sarjapaikastaan ja sijalle kuusi sijoittuva putoaa suoraan II-divisioonaan.

SB Welhot ottivat lauantaina tärkeän voiton Crackersistä, mutta hävisivät sunnuntaina ÅIF:lle. Welhoilla on vielä jäljellä kaksi peliä ja ero karsijaan paikalle on neljä pistettä. Kahden pisteen päässä Welhoista on Hatsina, joka nappasi viikonloppuna neljä sarjapistettä. Mikkeliläisillä on vielä kolme ottelua jäljellä. Hatsinasta kahden pisteen päässä majailevat ÅIF ja O2jkl. ÅIF:n tilanne on hieman parempi, sillä heillä on vielä jäljellä neljä peliä. O2jkl:llä on vielä kaksi peliä tulossa.

HU 46 putoaminen II-divisioonaan varmistui viikonloppuna.

Loppuohjelma
ÅIF kohtaa vielä Hatsinan kahdesti, joten nuo pelit tulevat ratkaisemaan paljon. ÅIF:n muut vastustajat ovat jo pudonnut HU 46 ja liigakarsintapaikan varmistanut Crackers. Myös Hatsina pelaa viimeisen pelinsä Crackersiä vastaan. Welhot voivat välttää suoran putoamisen voittamalla kotonaan O2jkl:n vastaan ja se riittänee myös suoraan säilymiseen. He eivät halua jättää tilannetta auki viimeiseen peliin, sillä he matkustavat Kajaaniin Papasin vieraaksi. O2jkl:llä on lisäksi pelit kotona Papasia ja HU 46:tta vastaan.

Veikkaus
Papas voittaa lohkon eli Crackers jää toiseksi. SB Welhot ja ÅIF säilyttävät suoraan sarjapaikkansa, Hatsina karsintaan ja O2jkl putoaa II-divisioonaan

Länsilohko

Tilanne
Sheriffs johtaa sarjaa ja ovat käytännössä varmistaneet liigakarsintapaikan. Ero kolmanteen on kuusi pistettä eli yksi piste varmistaa liigapaikan. Toisena lohkossa, kaksi pistettä Sheriffejä perässä, on SB Vantaa. He hävisivät lauantaina Porissa Karhuille, joten lohkoykköseksi halutessaan pitää loput pelit hoitaa ja Sheriffien menettää piste. 

Kolmantena sarjassa on FBT Karhut, joka lauantain voitolla ja sunnuntain tasapelipisteellä välttää suoran putoamisen, mutta tarvitsevat vielä muutaman pisteen varmistaakseen sarjapaikkansa ensi kaudeksi. Ero SB Vantaaseen ja liigakarsintapaikkaan on neljä pistettä, joten se lienee liian paljon, kun vain kuusi pistettä on jaossa.

Neljäntenä ja viidentenä olevat Indians ja LoSB ovat tasapisteissä, mutta lohjalaisilla on peli enemmän jäljellä, joten pieni etu siihen suuntaan. FT Steelers on jäänyt edellisestä kaksikosta neljä pistettä ja heidän tilanteessa vaikuttaa jo pahalta.

Blue Foxin tappio SB Vantaalle varmisti heidän putoamisensa II-divisioonaan.

Loppuohjelma
Sheriffseillä on jäljellä kolme kovahkoa peliä, sillä ensin he kohtaavat Lohjalla LoSB:n, kotona FBT Karhut ja viimeisessä pelissä vieraissa SB Vantaan eli lohkovoitto saattaa ratketa vasta viimeisessä ottelussa. SB Vantaan loppuohjelma on hieman helpompi, sillä ennen Sheriffs-peliä vastaan asettuvat FT Steelers ja Indians. Tosin molemmat janoavat lisäpisteitä sarjapaikan säilyttämiseksi.

Karhut kohtaavat Sheriffien lisäksi Blue Foxin ja FT Steelersin, joten omaa erinomaiset mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen. Indiansin loppuohjelma näyttää melko haastavalta, sillä heillä vastassa vieraissa Blue Fox ja LoSB sekä kotona SB Vantaa. LoSB ja Indians kohtaavat viimeisellä kierroksella, joten siinä pelissä saatetaan ratkaista viimeinen suoran säilyjän paikka.

LoSB on pelannut ottelun muita vähemmän ja Sheriffs-peliä lukuun ottamatta loppuohjelma vaikuttaa kohtuulliselta, sillä heillä Indiansin lisäksi vastassa vielä FT Steelers ja Blue Fox.

Veikkaus
Sheriffs voittaa lohkon ja SB Vantaa jää toiseksi. FBT Karhut ja LoSB säilyttävät suoraan paikkansa I-divarissa ja Indinas joutuu karsintaan. FT Steelers pelaa ensi kaudella sarjaporrasta alemmalla tasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti