Sivut

tiistai 26. helmikuuta 2013

II-div: 5 joukketta selvillä loppusarjaanNaisten II-divisioonan valtakunnalliseen loppusarjaan on jo paikkansa varmistanut viisi joukkuetta. Loput seitsemän selviävät tulevana viikonloppuna.

Loppusarjassa karsitaan noususta I-divisioonaan ja 12 joukkuetta jaetaan kahteen kuuden joukkueen lohkoon. Loppusarjojen molempien lohkojen ykkönen nousee tulevalle kaudelle I-divisioonaan. Toiseksi tulleet karsivat I-divisioonan viidensien kanssa paras kolmesta järjestelmällä. Loppusarjat pelataan 9.-10.3. Kyseisenä viikonloppuna jokainen joukkue pelaa siis viisi 3x15 min. peliä. II-divisioonan runkosarjan lohkovoittajat kuittaavat yhden lähtöpisteen loppusarjaan.

Etelä-Suomi

Etelästä loppusarjapaikan kuittaavat molempien lohkojen kaksi parasta. Etelän ainoan paikkansa varmistanut joukkue on GrIFK. Lohkon toisen jatkopaikan nappaa joko Hangon Hyrkyt tai Kauklahden Dynamo. Näiden joukkueiden välinen ero ennen kahta viimeistä peliä on vain yksi piste. HaHyn viimeiset pelit ovat FB Falconsia ja Rangersia vastaan. Näistä Rangersilla ei enää ole mitään panosta, mutta Falcons taistelee vielä putoamista vastaan ja tarvitsee pisteitä jatkaakseen II-divisioonassa. KD:n viimeiset pelit ovat M-Team II:sta ja Erää vastaan. Näillä joukkueilla on sama tilanne: M-Teamillä ei panosta ja Erällä taas sarjapaikan säilyttäminen.

Etelän toisessa lohkossa Otaonnela Floorball (FLOB) ja Ä-Lasti ovat tiukasti kiinni loppusarjapaikasta. Kyseiset joukkueet kohtaavat sunnuntaina, joten tuon ottelun voittaja varmistaa loppusarjapaikan. FLOBin toinen peli on jo varmuudella putoavaa VFT:tä vastaan. Ä-Lasti puolestaan pelaa toisen pelinsä SB-Pron kakkosjoukkuetta vastaan, jolla ei enää pelillä ole merkitystä. Erä IV kärkkyy kahden pisteen päässä Ä-Lastista ja voittamalla molemmat pelinsä omaa vielä teoreettiset mahdollisuudet, mutta se vaatisi, että Ä-Lasti tai FLOB häviäisi molemmat pelinsä (tai Ä-Lasti voi korkeintaan saada pisteen). Tasapisteissä Ä-Lasti on Erää edellä keskinäisellä maalierolla.

Länsi-Suomi

Lännen erikoisuutena ovat Playoff-pelit, joissa runkosarjan ykkönen kohtaa nelosen ja kakkonen kolmosen. Runkosarja pelattiin päätökseen viime lauantaina ja playoff-pareiksi muodostuivat SBS Wirmo – KaPa-65 ja FBC Turku – BK NGD. Näiden I-divisioonan kilpailusääntöjen mukaan pelattavien pelien voittajat jatkavat loppusarjaan. Paremmin runkosarjassa sijoittunut joukkue saa mukaansa lähtöpisteen. Playoff-pelien reaaliaikainen tulospalvelu löytyy täältä.

Sisä-Suomi

Sisä-Suomen molemmat jatkajat ovat jo selvillä ennen viimeistä turnausta. Loppusarjapaikat menevät Riihimäen SC Topille ja Pirkkalan Pirkoille. Näille joukkueille viimeisen turnauksen panokseksi jää yhden lähtöpisteen hankkiminen. Joukkueiden välinen ero sarjataulukossa on kaksi pistettä. Tasapisteissä ratkaisee koko sarjan maaliero, sillä keskinäisten otteluiden vertailussa kaikki ovat tasan.

Savo-karjala/Kaakkois-Suomi

Tällä alueella kaikki pelit on jo pelattu ja jatkopaikan ottivat Joutsenon Kataja (lähtöpiste) ja Savitaipaleen Urheilijat.

Pohjois-Suomi/Pohjanmaa

Alueiden lopullinen karsinta pelataan tulevana lauantaina Alavudella. Molemmilta alueilta karsintaan on selviytynyt kaksi parasta joukkuetta. Pohjois-Suomesta nämä joukkueet ovat RSB-Team Rovaniemeltä ja OLS II. Pohjanmaalta loppusarjapaikkaa kärkkyvät SC Alavus ja SB Vaasa II. Karsinnan kaksi parasta loppusarjaan ja voittajalle yksi lähtöpiste mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti