Sivut

perjantai 20. helmikuuta 2015

Naisten 1-divisioonassa lopulliset ratkaisut käsillä

Naisten 1-divisioonaa on jäljellä enää kolme kierrosta ja oikeastaan kärkikolmikon kesken on enää panosta.

Crackers ja O2-Jyväskylä pitävät tasapistein kahta ensimmäistä sijaa ja todennäköisesti toinen näistä on suora nousija. Toki JoKallakin on vielä mahdollisuudet suoraan nousuun. Crackersillä ja O2:lla on lopuissa peleissä samat vastustajat. Ainoana erona on, että kotkalaiset pelaavat loput pelit vieraissa, kun taas jyväskyläläisillä loput pelit ovat kotona. Todennäköisesti suora nousija ratkaistaan 1.3. joukkueiden keskinäisessä pelissä.

Jokan loppuohjelma on kolmikosta etukäteen helpoin ja se saattaakin auttaa joukkuetta jopa suoraan nousuun asti. Tämä vaatisi kuitenkin molempien kärkijoukkueiden kompastelua lopuissa peleissä ja se ei todennäköisesti toteudu.

Teoriassa myös Sheriffs ja ÅIF omaavat mahdollisuuden nousukarsintapaikkaan. Eroa heillä molemmilla JoKaan on viisi pistettä. JoKa loppuohjelma on kuitenkin sen verran ”helppo”, että varmasti ainakin kaksi pistettä nappaavat matkaansa.

Putoamisviivalla FBT Karhut on kolme pistettä edellä putoamista ja GrIFK:ta. Seuraavalla kierroksella asia voi jo ratketa porilaisten hyväksi, sillä heillä on kotona vastassa Sudet ja GrIFK:lla vastassa on Sheriffs.

Todennäköistä on, että neljästä nousijasta 3 putoaa takaisin 2-disioonaan. Ainoastaa HuKu säilyttänee paikkansa. Tähän väliin voisi taas nostaa esille sarjajärjestelmän. Nykymuodossaan 1-divisioonasta ei ole tasonmittausta 2-divisioonan joukkueihin, sillä kolme putoaa suoraan. Tasonmittauksella saataisiin ainakin varmasti oikeat joukkueet sarjaan.

Pistepörssiä hallitsee suhteellisen suvereenisti HuKun Emma Launiainen huimalla 53 tehopisteellä. Kaksi seuraavaa sijaa meneekin Crackersille sillä 43 pisteessä ovat Renate Taka-Aho ja Ada Väisänen.


Crackersin Sanna Viitanen hallitsee maalivahtien torjuntaprosenttitilastoa. Enemmän pelanneista maalivahdeista Sheriffien Veera Mäntylä on toisena ja JoKan Tanja Röyskö kolmantena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti