Sivut

tiistai 12. marraskuuta 2013

Naisten liigan väliaikakatsaus


Naisten liigaa on pelattuna 5-9 ottelua ja aika ottaa ensimmäinen katsaus liigan tilanteeseen ja lyhyet katsaukset joukkueiden loppukauden ohjelmiin. Lopussa vielä arvio sarjasijoituksista joulutauolle siirryttäessä.

Suosikit vielä tappiotta

SB-Pro ja Classic ovat vielä tappioitta. Ennakkoon kaksi kärkijoukkuetta ovat pitäneet pintansa ja molemmat ovat edenneet vakuuttavasti kohti keskinäistä kamppailua. SB-Prolla on jo seitsämän pelattua peliä ja Classicilla vasta viisi ja siksi Classicin sijoitus on sarjassa vasta viides. SP-Pron tehtyjen maalien keskiarvo on 10 maalia/ottelu. Classicilla samainen luku on vieläkin suurempi eli 10,8 maalia/ottelu. Päästettyjen maalien osalta SB-Prolla on vähemmän päästettyjä maaleja/ottelu. SB-Pro 1,8 ja Classic 2,6. Noilla luvuilla yleensä peliejä voitetaan...

Joukkkueet kohtaavat ensimmäisen kerran 22.11. Tamereella. Classic pelaa ennen tuota kohtaamista vielä kaksi peliä. Tänään (12.11.) kotipelissä on vastassa Erä III ja ensiviikon torstaina vieraissa Sheriffs. SB-Prolla on vielä ennen tuota keskinäistä peliä yksi kamppaillu, jossa he kohtaavat PSS:n kotonaan.  Todennäköisesti kumpikin joukkue lähtee keskinäiseen ilman tappioita.

OLS on pelannut alkukauden suhteellisen odotetusti, sillä seitsemästä pelistä on vain yksi tappio ja se tuli viime viikonloppuna SB-Prolle.  OLSin loppuvuoden ohjelma on melko haastava, sillä he pelaavat vielä neljä peliä, joista kolme on vieraissa. Viraspeleissä vastustajat ovat NST, Happee ja Classic. Tämän lisäksi kotonaan kohtaavat vielä Papasin.

Keskikastissa ei isoja yllätyksiä

Happee ja PSS ovat aloittaneet kauden hyvin. Molemmat ovat hävinneet vain kaksi peliä kauden kahdeksasta. Happeen tappiot ovat selkeästi Classicille ja vain maalilla Pro:lle. Vahvistunut Happee tuleekin taistelemaan kolmannesta sijasta ja siinä suhteessa tuleva OLSin kohtaaminen tulee olemaan mielenkiintoinen. Myös PSS:n molemmat tappiot ovat tulleet kärkijoukkuille, sillä Classicin tappion lisäksi tilastoihin kirjattiin jatkoaikatappio Oulussa OLSille. PSS:n vuoden kolme viimeistä peliä ovat kuitenkin erittäin vaikeita ja pistetilin kartuttamiseen tarvitaan erinomaista onnistumista. Vastustajat ovat SB-Pro, Happee ja NST.

Alemmassa keskikastissa tällä hetkellä olevat Erä III ja Koovee jahtaavat tiukasti Play Off paikkaa. ”Keppana” on napannut kolme voittoa (TPS, Sheriffs ja Papas) seisemästä pelistä ja lisäksi yksi piste tasapelistä Kooveeta vastaan. Erän loppuvuosi näyttää erittäin hankalalta, sillä vastassa ovat Classic, M-Team, Happee ja SB-Pro. Noista peleistä etukäteen tulossa olisi vain kaksi pistettä ja loppuihin tarvitaan jo venymistä.  

Koovee puolestaan on napsinut pisteitä niistä peleistä, joista he niitä eniten tarvitsevat, sillä voitot ovat tulleet NST:stä ja Sheriffseistä. Lisäksi saavutetut tasapelipisteet Erää ja PSS:ää vastaan nostavat pistesaldon kuuteen. Kooveen loppukausi näyttelee suurta roolia, sillä vastassa ovat mm. Papas, M-Team ja TPS. Lisäksi heillä vielä vastassa SB-Pro. Jos Koovee saavuttaa noista neljästä pelistä kuusi pistettä, niin keväälle jää eirttäin mukavat asetelmat.  

Suurimmat yllätykset

Suurin positiivinen yllättäjä on Papas. Papas sai liigapaikan erittäin myöhään ja sitä kautta kauteen valmistautuminen ei välttämättä ollut paras mahdollinen. Joukkue majailee tällä hetkellä Play Off paikalla sarjassa sijalla 8. Kajaanilaisryhmä on saavuttanut kaksi voittoa, joista  suurin paukku oli NST:n kaataminen vieraskentällä. Toinen voittosaldoa kasvattanut peli oli TPS:ää vastaan. Papasin loppuvuosi näyttää kuitenkin sen verran haastavalta, että tuskin lisäpisteitä on enää tänä vuonna luvassa. Kaikki pelit ovat vierapelejä ja tässä järjestyksessä: Koovee, OLS ja Classic.

Toinen yllätys on monivuotisen Play Off joukkue NST:n alisuorittaminen. Kauden seitsemästä pelistä on irronnut vasta kaksi voittoa ja tämän hetken sijoitus ei riitä edes Play Off paikkaan.  Voitot ovat tulleet M-Temaistä ja Erä III:sta. NST:n loppuvuoden ohjelma antaa heille kuitenkin hyvät saumat kerätät lisää pisteitä. Ensin on OLS kotona ja sen jälkeen Turussa Sheriffs ja TPS. Vuoden viimeisessä pelissä kohtaavat PSS:n vieraissa. Kolmesta viimeisestä pelistä on pisteitä saatava, jotta pudotuspelihaaveista voidaan pitää kiinni.

Häntäpäässä tiukkaa

Turun suunnan joukkueden (TPS ja Sheriffs) lisäksi M-Teamillä on ollut vaikea alkukausi. TPS:llä on kolme pistettä ja kaikki pisteet ovat tulleet juuri tärkeimmiltä (tällä hetkellä) joukkueilta: Voitto M-Teamistä ja tasapeli Sherifejä vastaan. TPS:n loppuvuoden kaksi peliä antavat mahdollisuuden kääntää suunta taas voitolliseksi, sillä kotipeleissä vastaan asettuvat NST ja Koovee.  Ainakin voitto toisesta tulisi tarpeeseen. Tilastoista voisi päätellä, että yksi TPS:n ongelma on maalivahtiosastolla, sillä yhdeksässä pelissä omiin on mennyt peräti 64 maalia. Tietysti joukkuepuolustamisellakin on jonkilainen osansa asiaan.

M-Team roikkuu joka vuosi kauden päätteeksi häntäpäässä ja näyttää siltä, että tämäkään kausi ei tee poikkeusta. Ainoat pisteensä he ovat saavuttaneet kauden ensimmäisessä pelissä voitolla Papasista. Sen jälkeen ei pistesaldo ole karttunut ja maalinteko tuottaa suuria ongelmia, sillä seitsemään peliin tehdyt 12 maalia eivät voi pisteitä tuottaa. Loppuvuoden neljästä ottelusta parhaat mahdollisuudet napata täydet pisteet on Sheriffejä vastaan. Muut pelit ovat Classic, Erä III ja Koovee ja heiltä pisteet varmasti tiukassa.

Sarjanousija Sheriffs ei vielä ole napannut historiansa ensimmäistä voittoa liigassa. Kovalla uholla sarjaan lähtenyt joukkue on saavuttanut kaksi tasapelipistettä (TPS ja Papas) ja näillä ei viimeistä sijaa ylemmäs päästä. Sheriffien vuoden loppuohjelma näyttää, M-Teamin ohella siltä, että vain keskinäisestä ottelusta on mahdollisuus pisteitä ottaa. Toki se mahdollisuus on muissakin peleissä, mutta kun vastustajat ovat Happee (vieras), Classic (kotona) ja NST (kotona), niin vaikeaa on pistetilin kartuttaminen.

Laitetaan lopuksi sarjataulukkoarvio tilanteesta joulutauolle lähdettäessä. Toivotaan kuitenkin joitain yllätyksiä, jottei homma olisi ihan näin suoraviivaista.

    1.    SB-Pro
    2.    Classic
    3.       Happee
    4.       OLS
    5.       PSS
    6.       Koovee
    7.       Erä III
    8.       NST   
    9.       Papas  
   10.   TPS
   11.   M-Team  
   12.   Sheriffs




2 kommenttia:

  1. hienoa työtä! saisikon samanlaista ykkösdivarista, ja miksei muistakin sarjoista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitus olisi ensi viikolla saada samantyyppinen 1.divisioonasta. Jatkossa myös tyttöjen SM-sarjoista ja ehkä jopa kakkosestakin.

      Poista