Sivut

perjantai 2. syyskuuta 2016

Tyttöjen SM-Karsinnat takana

Viime viikonloppuna pelattiin A- ja C-tyttöjen SM-karsinnat ja näin ollen kaikki SM-sarjajoukkuet ovat selvillä.

Tällä kaudela seuroista peräti viisi sai edustuksen jokaiseen sarjaan: PSS, Northern Stars, SB-Pro, EräViikingit ja FBC Loisto

Kaikki nämä seurat ovat viime vuosina useasti nähty tyttöjen sarjojen SM-sarjoissa. Kolmella kyseisistä seuroista on edustus Naisten Salibandyliigassa.

Kahden joukkueen verran edustusta SM-sarjaan saivat seuraavat seurat: TPS, Steelers, SBS Wirmo, SSRA, Koovee ja Pirkat

Yhden joukkueen A-tyttöjen sarjaan saivat lisäksi Classic, M-Team ja ÅIF.

Alueellisesti 28/30 joukkuetta on sijoittunut Turku-Tampere-pääkaupunkiseutu kolmioon tai aiakin hyvin lähelle sitä. Poikkeuksen tähän tuo ainoastaan Naisten liigaan noussut SSRA, joka sai SM-sarjoihin kaksi joukkuetta. Itäinen Suomi ja Pohjanmaa ovat tippuneet kokonaan pois SM-sarjakartalta, kun vielä viime vuonna sieltä mukana olivat NST, FB Factor (LeBa) ja SB Vaasa. Mikkelin Hatsina toi myös viime kaudella B:n SM-sarjaan hieman poikkeusta jo mainitun "kolmion" ulkopuolelta.

Liigajoukkueista ilman SM-sarjaedustusta jäivät NST ja molemmat Jyväskylän joukkueet eli O2jkl ja Happee. NST:llä ja Happeella ei ollut joukkueita edes mukana minkään ikäluokan karsinnoissa. Jyväskylän kokoisessa paikassa joukkueiden puuttuminen juniorien SM-tasolta on hieman yllättävää. Nyt Jyväskylässä on O2:sen toimesta perustettu tyttöjen Akatemia ja nähtäväksi jää sen tuomat tulokset.

Mitkä ovat syyt Itä-Suomen, Kaakkois-Suomen ja Pohjanmaa puuttumiseen? Tietysti suurin syy on pelaajamäärä. Nyt SM-sarjaan päässeiden talousalueilla on riittävästi laadukkaita pelaajia, jotta noin monella seuralla oli mahdollisuus saada jalkeille iskukykyinen joukkue.

Toinen merkittävä syy lienee toiminnan laatu. Isoihin kaupunkeihin on sijoittuneet myös pelaajien lisäksi pätevimmät valmentajat. Perinteiset tyttösalibandyseurat vetävät myös uusia pelaajia, koska toiminta on riittävän laadukasta ja valmennus yleensä hyvällä tasolla. Salibandyliiga statuksella on myös suhteellisen helppoa houkutella alueensa parhaimpia pelaajia ja varsinkin vanhempiin junioreihin. Seurauskolliusuuden sijaan nykään ajatellaan ehkä liikaakin nopeaa menestymistä. Tietysti, kuten edellä on todettu, niin myös näissä yleensä toiminnan taso on sitä luokkaa, että joukkuen vaihto on myös uran kannalta järkevin vaihtoehto.

Kuvassa on kartalle sijoitettu kaikki SM-sarjaa pelaavien joukkueiden kotipaikat:

Seuraavassa taulukossa on merkitty erotus viimekauden joukkuemäärään paikkkunnittain. Huomioitavaa on, että pienemmät paikkakunnat ovat hiukan hävinnet. Mynämäki (SBS Wirmo) tuli mukaan kuitenkin uutena ja peräti kahdella joukkueella. Pienempien paikkakuntien häviämiseen vaikuttaa myös se, että isoimmat seurat pystyivät peluuttamaan parhaitaan useammassa sarjassa, kun viimekaudella kaikkien ikäluokien karsinnat käytiin samana viikonloppuna.Tässä vielä kaikki SM-sarjoihin päässeet joukkueet:

A-tyttöjen SM-sarja 2016-17

Classic, Tampere
EräViikingit, Helsinki
FBC Loisto, Turku
Koovee, Tampere
M-Team, Helsinki
Northern Stars, Espoo
PSS, Porvoo
SB-Pro, Nurmijärvi
TPS, Turku
ÅIF, Sipoo

B-tyttöjen SM-sarja 2016-17 

EräViikingit, Helsinki
FBC Loisto, Turku
Northern Stars, Espoo
Pirkat, Pirkkala
PSS, Porvoo
SB-Pro, Nurmijärvi
SBS Wirmo, Mynämäki
SSRA, Oulu
Steelers, Hämeenlinna
TPS, Turku

C-tyttöjen SM-sarja 2016-17

EräViikingit, Helsinki
FBC Loisto, Turku
Koovee, Tampere
Pirkat, Pirkkala
SB-Pro, Nurmijärvi
PSS, Porvoo
Steelers, Hämeenlinna
SBS Wirmo, Mynämäki
SSRA, Oulu
Northern Stars, Espoo

Menestystä kaikille SM-sarjaan päässeille ja harjoitteluintoa aluesarjassa pelaaville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti