Sivut

torstai 19. joulukuuta 2013

Liiga palaa MM-kisatauolta

Taas lyhyen hiljaiselon jälkeen on aika jälleen aktivoitua. MM-kisat päättyivät hopeamitaliin ja nyt joukkueilla on edessä paluu arkeen. Tässä on käyty lyhyesti läpi tämän vuoden viimeiset ottelut. Joulutauko on kuitenkin lyhyt, sillä sarja jatkuu täydellä kierroksella jo 4.1.2014.

Torstai 19.12.

18.30 PSS – NST, Aurora, Porvoo

PSS on sarjataulukossa sijalla 13 ja NST viimeisellä play off paikalla sijalla kahdeksan. Alkukauden hiukan heikosti aloittaneelle NST:lle pisteet olisivat äärettömän tärkeät. Kaksi joukkuetta vaanii pisteen perässä ja voitolla ero viivaan kasvaisi kolmeen pisteeseen, joten yhdellä voitolla ei kiinni saisi. PSS puolestaan on ollut ihan hyvässä vireessä ja voitolla play off viiva jäisi jo suhteellisen turvallisen kymmenen pisteen päähän.

PSS:n ennakko ja video

Lauantai 21.12.

15.00 Happee – OLS, Monitoimitalo, Jyväskylä

Lauantain yksi mielenkiintoisimmista kohtaamisista käydään Jyväskylässä. Molemmat ovat tasapisteissä ja nyt voittajalle on tarjolla pientä kaulaa kotiedun suhteen. OLSilta oli muutama pelaaja MM-kisamatkalla ja nähtäväksi jää miten ovat palautuneet. Viikossa pitäisi olla fyysisesti jo palautunut, mutta entä henkisesti? Happee on päässyt treenaamaan koko joukkueella, joten heidän pitäisi olla hyvässä iskussa.

Happeen ennakko.

17.00 Erä III – SB-Pro, Mosahalli, Helsinki

”Keppanan” vieraaksi saapuu tappioitta sarjaa johtava SB-Pro. OLSin tavoin Proltakin oli pelaajia MM-kisoissa, mutta se tuskin esim. Kujaloiden pelaamisessa näkyy. Erä III tarvitsee vielä noin viisi pistettä, jotta play off paikka olisi varma. Tästä pelistä tuskin lisäpisteitä on heille tulossa.

Erän ennakko.

18.00 Classic – Papas, Tampere Areena

Lauantain varmin voittaja löytyy Tampereen pelistä, kun Kajaanin Papas saapuu tappioitta kulkevan Classicin vieraaksi. Crackersin päällekkäinen peli vie Papasilta Farmipelaajat (todennäköisesti), joten apujakaan sieltä ei ole tulossa. Odotettavissa on Classicin osalta kaksinumeroiset lukemat.

18.30 M-Team – Sheriffs, Ruskeasuo, Helsinki

Lauantain ehkä mielenkiintoisin peli käydään Ruskeasuolla. Yhden voiton M-Team emännöi vielä liigakentillä voitoitta kulkevaa Sheriffsejä. Sheriffseillä on kuitenkin kaksi tasapeliä, joten pisteissä joukkueet ovat samoissa lukemissa. Vaikka voittajalle on tarjolla vain se kaksi pistettä ja ero ei vielä mitenkään mahdottomaksi kasva, niin henkisesti pelillä on iso merkitys. Vaikka pisteitä on vielä paljon jaossa ja vielä toinen keskinäinenkin, niin kovin heikolta näyttää tämän ottelun häviäjällä. Toivottavasti tuomarit eivät ratkaise tätäkin peliä.

M-Teamin ennakko.

18.30 TPS – Koovee, Leaf-Areena, Turku

Turussakin käydään mielenkiintoinen kamppailu, kun Koovee saapuu TPS:n vieraaksi. Koovee on sarjassa sijalla kuusi ja TPS sijalla yhdeksän. TPS hakee kuumeisesti play off paikkaa ja voitto heille tekisi hyvää. Kooveelle voitto antaisi ison edun taistelussa pleijaripaikasta, sillä ero viivaan kasvaisi jo seitsemään pisteeseen. Koovee lähtee otteluun pienoisena suosikkina ja Kauppien johdolla vierasvoitto onkin lähellä.

Sunnuntai 22.12.

18.00 Classic – OLS, Tampere Areena


Vuoden viimeisessä liigapelissä kohtaavat viimekauden mitalistit. Lähes kaikkiin peleihin ennakkosuosikkina lähtevä Classic on iso suosikki myös tässä. Materiaaliero kahden kärkijoukkueen ja kolmantena majailevan OLSin välillä on sen verran iso, että rahat pitää laittaa kotivoittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti