Sivut

torstai 20. joulukuuta 2012

Lyhyet arviot salibandyliigasta
Naisten salibandyliiga on muiden sarjojen tapaan tauolla, joten käydään hiukan tilannetta läpi

Classic
Classic on sarjan kärjessä ilman pistemenetyksiä ja tehtyjen maalien sarake näyttää hurjaa lukemaa: 12 peliin ovat takoneet 117 maalia. Tämä tarkoittaa lähes kymmentä maalia/ottelu! Vahvasti näyttää siltä, että Classic marssii jällen kerran kohti runkosarjan ykköspaikkaa. C on ollut myös ylivoimalla saran tehokkain joukkue, sillä ovat iskeneet jo 15 YV-maalia.

SB-Pro
Nurmijärveläisjoukkue on myös pelannut vahvan alkukauden, sillä ainoa tappio tuli Tampereella Classicille. Heillä on myös tehtyjen maalien määrä mukava eli 97 (8,08 maalia/ottelu). Päästettyjen maalien sarakkeen merkintä on sarjan pienin (29). SB-Pro pelaa keväällä finaalissa Classicia vastataan.

OLS
MJ-valmentaja Karo Kuussaaren johtama ryhmä on pelannut erinomaisesti. Vaikka maalintekotehokkuudessa häviävät kahdelle kärkijoukkueelle, niin ovat kuitenkin heti kolmantena siinäkin tilastossa. Ottivat Classicilta rumasti 15-1 turpiin ja SB-Prokin voitti selvästi 11-4. Muita tappiota joukkueelle ei sitten ole tullutkaan eli ovat vahvasti matkalla välieriin.

NST
Kolme ensimmäistä joukkuetta ovat karkuteillä, mutta sitten alkaa tasaisempi ryhmä. NST on tuon ryhmän ykkösenä. Paljon kauden alla spekuloitiin joukkueen iskukykyä, kun muutama avainpelaaja ei riveissä jatkanut. Joukkueella kuitenkin riittävästi kokemusta, jonka avulla liigapelejä voitetaan. Taistelee tiukasti kotiedusta.

Koovee
Kauden alun otteluohjelma oli joukkueelle kova, sillä neljässä ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Classicin, SB-Pron, Erä III ja Tiikerit. Näistä peleistä irtosi voitto vain Erästä. Tämän jälkeen joukkue on kerännyt tärkeitä voittoja muista päävastustajistaan ja ovat enää vain pisteen päässä pleijareiden kotiedusta.

Tiikerit
Tasaisessa keskikastissa Tiikerit kärkkyvät vain pisteen päässä Kooveesta ja kotietuunkin on vain kaksi pistettä. Tiikereiden verkkoon on tehty sarjan kolmanneksi vähiten maaleja, joten puolustus/maalivahtipeli on toiminut erinomaisesti. Tämä saattaa osittain näkyä myös tehtyjen maalien määrässä, sillä niitä on tehtynä sarjan kolmanneksi vähiten. Hyvät mahdollisuudet kotietuun, jos saavat hyökkäyspeliin lisää tehokkuutta.

TPS
Sarjanousijan kausi on ollut kohtuullinen. Jos jätetään pois sarjan kaksi parasta joukkuetta, niin muut ottelut ovat olleet tiukempaa vääntöä, sillä ne ovat päättyneet maksimissaan kolmen maalin voittoihin – suuntaan tai toiseen. Elää ykköskentän tehoilla ja pelien kannalta onkin oleellista, että miten muut kentät onnistuvat. Turkulaiset ovat hyvässä vauhdissa kohti Playoffeja

M-Team
Viimeisistä Playoff paikoista käydään tiukkaa kisailua, sillä kolme joukkuetta on kahdeksassa pisteessä. Näistä tällä hetkellä viivan paremmalla puolella on M-Team, mutta keväällä tarvitaan voittoja muista päävastustajista, sillä muuten pelit loppuvat alkusarjaan tai pahimmassa tapauksessa jatkuvat putoamiskarsinnoissa.

Happee
Jyväskyläläisten peli on mennyt vuoristoratamaisesti, sillä matkan varrella on tullut voittoja mm. Tiikereistä, mutta sitten tullut myös selvä tappio SPV:lle. Syyskauden viimeisessä pelissä ottivat tärkeän voiton M-Teamistä ja näin ollen jatkavat taistelua Playoff–paikasta. Tämä kuitenkin vaatii otteisiin tasaisuutta ja voittoja erityisesti päävastustajista.

Erä III
Kauden alla ei ennakoissa ”keppanalle” paljon uskallettu luvata. Kuitenkin ovat pelanneet selkeästi ennakkoja paremmin ja unelma jatkopeleistä elää vielä. Nyt jatkopeleillä ei tarkoiteta putoamiskarsintoja… Puolustuspää pitää saada tiiviimmäksi, sillä joukkueen verkkoon on tehty ihan liikaa maaleja (71).

PSS
Porvoossa rakennetaan nuorista liigajoukkuetta, mutta tuo rakennusprojekti vaatii sen, että heillä on jatkossakin liigajoukkue. Valmennuskaksikko on monella mittapuulla sarjan vahvimpia ja keväällä nähdään jo, että mihin suuntaan joukkuetta saadaan vietyä. Päästettyjen maalien sarake saattaa keväällä olla parempi, kun maaliin saivat Ruotsin pääsarjasta Hanna Sihlmanin. Säilyttää paikkansa liigassa, vaikka joutuisikin karsimaan.

SPV
Jos mitään suuria ihmeitä ei tapahdu, niin Seinäjoella ei pelata ensi kaudella enää liigaa. Joukkue on tehnyt vähiten ja päästänyt eniten maaleja, joten siinäkään suhteessa ei näytä kovin hyvältä. Ainoa voitto toistaiseksi on napattu Jyväkylästä ja Happeesta.

Pistepörssin neljä ensimmäistä sijaa ovat Classicin ja SP-Pron pelaajien hallussa. Classicin Eliisa Alanko on ollut hurjassa vireessä ja jos sama tahti jatkuu, niin maalipörssin ennätys laitetaan kauden päätteeksi uusiksi. Classicin hyvää panosta täydentää Nina Rantala 47 tehopisteellään. SB-Pron Kujalan siskokset ovat pistepörssissä seuraavilla sijoilla, mutta ero Rantalaan on jo 15 pistettä.

Maalivahtitilastossa parhaalla torjuntaprosentilla on alkukauden pelannut Classicin Kreeta Lakkala. Toisena tuossa tilastossa on SB-Pron Laura Loisa ja kolmatta sijaa pitää NST:n Anni-Maija Seppälä.

Salibandyliiga pyörähtää tauon jälkeen käyntiin taas täydellä kierroksella 5.1.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti