Sivut

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Liiga: Pudotuspeliennakkoa




Naisten liigan playoffit starttaavat tulevana viikonloppuna ja tässä hiukan ennakkoa ottelupareista. Mukana on myös ennustukset otteluparien voittajista.

Puolivälierien runkopelipäivät ovat la 9.3., su 10.3., ke 13.3., sekä tarvittaessa la 16.3. ja su 17.3.

Classic – Erä III

Classic pääsi valitsemaan ensimmäisenä ja otti vastustajakseen Tapanilan Erän. Valinta kohdistui Erään, vaikka viimeisellä kierroksella Classic hävisi kyseiselle joukkueelle. Ottelu oli Classicille merkityksetön, joten siitä ei kannata isompia johtopäätöksiä vetää.

Classicilla riittää tulivoimaa, sillä ketju Nina Rantala – Minna Korhonen – Eliisa Alanko on ollut erittäin tuhoisalla pelipäällä. Yhteensä kolmikon tehot olivat 111+85=196 eli runkosarjassa ainoastaan SB-Pro pystyi tekemään enemmän maaleja, kuin kyseinen kolmikko. Classicilla materiaalissa on sen verran leveyttä, että vaikka tuon yhden kentän saisikin kiinni, niin taustalta tulee varmasti apuja. 

Eipä tainnut yhdessäkään ennakossa olla Erä pudotuspeleissä, mutta niin vain joukkue niihin itsensä kampesi. Playoff-paikan varmistus jäi viimeiselle kierrokselle, jolloin se kaatoi juuri Classicin ja jätti Kooveen pudotuspelien ulkopuolelle. Jos Erä haluaa roikkua Classicin mukana, niin se vaatii maalivahtipelin täydellistä onnistumista. Emma Tuomikoski maalissa on parhaimmillaan erinomainen, mutta otteissa saattaa olla liikaa ailahtelevuutta. ”Keppanan” tehokkain runkosarjassa oli Jessica Laidler tehoin 20+18. Lisäksi tehoja vaaditaan Anna Yli-Kojolalta (12+15) ja Tuuli Huuskoselta (15+8). Joukkueen toiseksi paras maalintekijä runkosarjassa oli Milla Murtomäki 16 osumalla.

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:
Erä III – Classic 2-15
Classic – Erä III 3-6

Veikkaus:
Classicilla on ylivoimainen materiaali verrattuna Erään, joten Classic jatkaa puhtaasti 3-0 välieriin.

SB-Pro – TPS

SB-Pro pääsi valitsemaan toisena ja ei varmasti ole iso yllätys, että valinta kohdistui runkosarjan kuutoseen eli TPS:ään, sillä joukkue hallitsi molempia keskinäisiä pelejä suvereenisti ja maantieteellinen etäisyys sopii paremmin kuin happeeta vastaan.

SP
B-Pro teki runkosarjassa toiseksi eniten maaleja ja joukkueen tehoista pääasiassa vastasivat Kujalan siskokset Elina ja Karoliina, joille yhteensä tehoja kertyi 62+36=98. Joukkueen tehot eivät kuitenkaan yksin lepää kyseisten siskosten harteilla, sillä Prosta löytyy kuusi yli 20 tehopisteeseen yltänyttä pelaajaa. Maalivahti Laura Loisa oli torjuntaprosenttien valossa sarjan toiseksi paras, joten myös siinä osastolla Prolla on asiat hyvällä mallilla.

TPS on pelannut kohtuullisen ehjän kauden ja sai siitä palkinnoksi pudotuspelipaikan. Matkan varrella kaatoivat mm. OLSin ja Tiikerit. Sarjassa alempia vastaan ovat kärsineet tappiot vain kerran Kooveelle, Erälle ja Happeelle. Tepsin tehot makaavat paljon ykköskentän varassa ja kolmikko Ella Alanko – Emma Honkanen – Laura Rantanen (Pelaako Ella Alanko?) on ollut mukana monessa maalissa ja kolmikko selvisi runkosarjasta ainoana joukkueessaan plussalle. Jonna Rousku tuo hiukan leveyttä viimeistelyyn ja löytyy 19 osumalla maalipörssin sijalta kahdeksan. Maaliin TPS:llä on laittaa nuoret maailmanmestariksi torjunut Noora Vuorela, joka löytyy vahtien tilastosta sijalta viisi.

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:
SP-Pro – TPS 13-4
TPS – SB-Pro 4-14

Veikkaus:
SB-Pron tehokkuus tulee viemään joukkueen 3-0 voitoin välieriin.  

OLS – Happee

OLS saavutti historian parhaan runkosarjan sijoituksen ollessaan kolmas. Valintavaihtoehdoista Happee sopi pelillisesti sekä maatieteellisesti parhaiten OLSille.

OLS varmisti jo hyvissä ajoin kolmannen sijan ja ovat saaneet keskittyä pitkään tuleviin pudotuspeleihin. Saivat mm. huilauttaa viimeisessä pelissä avainpelaajiaan. Joukkueen tehokkaimpia runkosarjassa olivat, maalipörssin kuudes, Emmi Niemelä (23+7) ja pistepörssin sijalta 13 löytyvä Annukka Häkli (11+18). OLSin ehkä suurin kysymysmerkki löytyy maalinsuulta, sillä Elisa Leinosen torjuntaprosentti jää muiden kärkijoukkueiden maalivahdeista.

Happee pääsi viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin. Happee on erittäin vaikeasti voitettavissa kotonaan, mutta kauden vieraspelisaldo on erittäin huono. Matkapeleistä heille irtosi vain kaksi voittoa ja yksi tasapeli. Happeen tehoista runkosarjassa vastasivat Aino-Maija Laaksonen (16+11), Iina Autio (9+12) ja Alli Tikkanen (6+14). Maalivahtipelissä vastuun kantanee Minna Paasu, joka löytyy tilastosta sijalta kuusi.

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:
OLS – Happee 4-2
Happee – OLS 1-5

Veikkaus:
Happee voittanee ainakin kerran kotona, mutta OLS hoitaa kotiedulla jatkopaikan voitoin 3-1.

NST – Tiikerit

Etukäteen mielenkiintoisin pudotuspelipari. NST otti kotiedun voittamalla viimeisellä kierroksella OLSin vieraissa ja kun Tiikerit samanaikaisesti hävisivät TPS:lle, niin NST sai sarjaan tärkeän kotiedun.
NST:n kaikki kaikessa on ollut Marianne Hannonen, jonka 33 maalia riittivät maalipörssin neljänteen sijaan. Lappeenrantalaisten toiseksi tehokkain oli Jaana Lirkki (9+19) ja kolmantena puolustajien pistepörssissä korkealla oleva Anni Töllikkö (8+14). Paluun tehneen ja nyt loukkaantuneena olevan Heli Suoreijuksen panosta olisi tarvittu nimenomaan pudotuspeleissä. Maalille NST:llä on laitta yksi sarjan parhaista maalivahdeista, sillä torjuntatilaston kolmannelta sijalta löytyy Anni-Maija Seppänen.

Tiikereiden suurin ongelman on ollut tehottomuus, sillä runkosarjassa joukkue pystyi tekemään vain 68 maalia. Tämä on SPV:n jälkeen sarjan toiseksi huonoin saldo. Tämä näkyy tietenkin pistepörssissäkin sillä joukkueen tehokkain, Elina Enlund (13+6), löytyy vasta pistepörssin sijalta 36. Tiikereillä on maalivahdiksi laittaa kaksi vaihtoehtoa: Arla Salo ja Laura Still, joista jälkimmäinen kantoi päävastuun runkosarjassa, mutta torjuntaprosentin perusteella oli vasta sijalla 13. Arla Salo löytyy samaisesta tilastosta sijalta neljä. Valmennuksella lienee mietittävää, että kumpi maalivahtivaihtoehdoista pelaa.

Keskinäiset ottelut runkosarjassa:
Tiikerit – NST 2-6
NST – Tiikerit 3-4

Veikkaus:
NST painii itsensä kotiedun ja Tiikereiden tehottomuuden turvin jatkoon voitoin 3-2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti